Alstom prezintă în premieră tramvaiul Citadis X05 pentru Caen la mer în Franța

Alstom prezintă în premieră tramvaiul Citadis X05 pentru Caen la mer în Franța

Alstom a prezentat astăzi primul tramvai Citadis X05, care va funcționa pe toate cele trei linii noi din Caen la mer (Normandia). 23 de tramvaie au fost comandate de Caen la mer în noiembrie 2016. Primele livrări vor începe în octombrie 2018 cu intrarea în serviciul comercial programat pentru septembrie 2019.

Tramvaiul Citadis X05 pentru Caen la mer are o lungime de 33 metri și este echipat cu 6 uși duble pe fiecare parte, ceea ce îi permite să transporte mai mult de 210 de pasageri. Dispune de un design elegant, având în vedere confortul pasagerilor și va beneficia de iluminare cu LED-uri 100%, ajutând la crearea unei surse de lumină omogene, 6 ecrane de informații suplimentare pentru pasageri și ferestre mari care acoperă 45% din tramvai. Acesta va oferi, de asemenea, puncte de încărcare USB, primul tramvai cu acest tip de echipamente din Franța. Tramvaiul Citadis X05 pentru Caen la mer este deosebit de eficient din punct de vedere energetic și va putea, de asemenea, să urce pe versanții cu pante de peste 8%. Este echipat cu componente standardizate, dovedite și mai accesibile, permițând locuitorilor din Caen la mer accesul la materiale fiabile și ușor accesibile, oferind astfel comunității urbane toate garanțiile pentru înlocuirea avantajoasă a sistemului existent.

Un comitet de design, alcătuit din reprezentanți aleși din Caen la mer, a lucrat cu echipele de design & styling ale Alstom pentru a prezenta la vot trei tramvaie diferite. La sfârșitul anului 2016, locuitorii au avut astfel posibilitatea de a vota pentru designul lor preferat prin site-ul dedicat.Foto&info: Siemens

1.348 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *