Despre Mobilitate.eu – Platforma ce oferă un flux constant de știri, comunicate, reportaje și analize din toate domeniile transporturilor

Lansată ca o platformă de știri bazate doar pe comunicatele oficiale ale companiilor, Mobilitate.eu dorește să fie un concept nou pentru piața media online din România, operând ca o platformă de informare, dar și ca o platformă cu documente din domeniul pe care îl reprezintă. Toate materialele publicate sunt documentate exclusiv din surse oficiale, cum sunt paginile online ale companiilor, paginile autorităților locale, platforma SEAP, comunicate de presă transmise pe e-mail, interviuri sau alte moduri prin care informația este obținută direct de la sursa oficială. Totuși, chiar și numai din surse oficiale, unele informații sau proiecte se pot schimba de la momentul știrii, în special când discutăm de termene de execuție pentru proiecte, achiziții de vehicule sau licitații. Portalul abordează în general subiecte legate de mobilitate, dar se orientează și pentru informații legate de alte tehnologii din IT sau informații de tip „timp liber”.

Materialele realizate exclusiv pentru site sunt postate în secțiunile „Reportaje” și „Prezentări”, unde în paralel cu documentarea de la surse, mai există și o documentare, în special foto/video, la fața locului sau la anumite evenimente. Fotografiile publicate provin din arhivele foto ale companiilor sau ale autorităților, din surse gratuite (precum pixabay.com) sau direct de la redactorii siteului – Andrei Marian Photography. Astfel, pentru drept de republicare al imaginilor marcate din orice altă sursa înafară de Andrei Marian Photography, trebuie să apelați exclusiv la sursele menționate pentru fiecare imagine. Pentru restul imaginilor, „Mobilitate.eu” oferă permisiune implicită de republicare în scopuri non-comerciale, cu păstrarea siglei „Andrei Marian Photography” inserată pe fiecare imagine.

Consiliul de Onoare al presei scrise din Romania considera ca preluarea fara cost a unor materiale de presa se poate realiza doar in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de „revista a presei” sustinut de paginile de internet in cauza. In mod obligatoriu, in aceste cazuri, trebuie citata sursa informatiei.

Astfel, mobilitate.eu permite preluarea informatiilor si a imaginilor publicate, singura obligatie a celor ce preiau este citarea cu link activ a paginii de unde au preluat materialul.
O exceptie reprezinta utilizarea imaginilor, textului si a informatiilor pe forumuri, fiind strict interzisa copierea sau utilizarea acestora pe platforme tip forum.

În spatele platformei se află o echipă condusă de fondatorul Mobilitate.eu, jurnalistul Andrei Marian, care este responsabil în special pentru secțiunile de reportaje, fotografii și documentare rapidă din zona autorităților locale. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare, Andrei Marian vine cu o importantă experiență în presa online și în colaborarea cu autoritățile, fiind implicat în promovarea unor proiecte importante de infrastructură, precum Pasajul Basarab București, Magistrala 5 București, modernizarea infrastructurii feroviare pe Coridorul IV Feroviar, dar și implicat începând cu anul 2005 în colaborarea cu asociații din mobilitate, precum Transira și Asociația pentru Mobilitate Metropolitană. Andrei Marian este fondator al platformei „Metrou Ușor” începând cu anul 2006, acumulând experiență în domeniul transporturilor și în cadrul Club Feroviar, unde mai mulți ani a făcut parte din echipa de organizatori ai conferinței „Zilele Feroviare” și a altor întâlniri de profil. Ajutoarele în administrarea și promovarea platformei „Mobilitate.eu” vin cu o bogată experiență în administrarea platformelor WordPress și a serverelor, dar și cu o experiență în relații publice și promovare în social media.

„Mobilitate.eu” găzduiește și o serie de reclame în diferite zone ale paginii principale și ale articolelor, operate doar prin platforma AdSense, o performantă platformă dezvoltată de Google, care livrează reclame personalizate pentru fiecare vizitator. Pentru a va face reclamă sau a transmite comunicate pe site este suficient să contactați echipa la adresa de contact.

comunicare@mobilitate.eu7.823 Vizualizări