Finlanda – VR Transpoint și Metsä Group schimbă modul de lucru în transportul lemnului brut cu trenul

Finlanda - VR Transpoint și Metsä Group schimbă modul de lucru în transportul lemnului brut cu trenul

VR Transpoint și Metsä Group anunță un parteneriat logistic în transportul lemnului brut al noii fabrici de bioproduse Kemi. Cooperarea va fi extinsă astfel încât VR Transpoint să fie responsabil și de încărcarea lemnului Metsä Group la terminalele de încărcare Kainuu și Ostrobothnia.

O soluție globală eficientă și ecologică a fost proiectată pentru transportul lemnului brut de la fabrica de bioproduse care urmează să fie construită în Kemi. VR Transpoint oferă Metsä Group un serviciu general pentru transportul lemnului brut de la terminalul de lemn la fabrică. Ceea ce este nou în cooperare este faptul că VR Transpoint este responsabil nu numai pentru transportul lemnului brut, ci și pentru recepția și încărcarea lemnului la terminalele de încărcare din Kainuu și Ostrobothnia.
Cinci milioane de metri cubi de lemn brut vor fi transportate pe calea ferată până la fabrică pe an, adică în medie nouă trenuri vor circula în 24 de ore. Deși transportullemnului brut de la uzina Kemi cu trenul este în creștere, datorită transportului feroviar eficient, emisiile sunt reduse cu 20% pe lună de lemn brut. VR Transpoint își propune să înjumătățească timpul mediu de încărcare, ceea ce este posibil prin echipamente de încărcare eficiente și ecologice și un concept de transport creat în strânsă cooperare cu clienții. Partenerul Vr Transpoint în transportul lemnului este Oy Adolf Lahti Yxpila Ab, care oferă soluții logistice și de service pentru mașini.

Prin cooperare, VR Transpoint a investit în noi vagoane de lemn brut. În total, transportul feroviar al fabricii de bioproduse leagă peste 400 de vagoane. Cele mai noi locomotive electrice și diesel sunt utilizate ca vehicule de tracțiune. Noile locomotive electrice trag încărcături de până la 2.500 de tone, ceea ce înseamnă cu aproximativ 20 până la 25% mai mult lemn pe tren.

Foto&info: VR Transpoint147 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *