Un nou sistem de suspensie feroviară va reduce uzurile utilizând tehnologii aerospațiale

Un nou sistem nou de suspensie feroviar va reduce uzurile utilizând tehnologii aerospațiale

Liebherr-Transport, Grand Central Rail (parte a grupului Arriva) și NewRail (Centrul pentru Cercetare Feroviară de la Universitatea Newcastle) au primit finanțare din partea RSSB (Rail Safety and Standards Board UK) pentru a dezvolta un sistem de suspensie radială activă (Active Radial Suspension System – ARSS).

Liebherr ARSS folosește dispozitive de acționare electro-hidraulice, inițial dezvoltate pentru aplicații aerospațiale, pentru a direcționa activ roțile pe boghiurile vehiculelor feroviare, prevenind deteriorarea roții sau a șinei.

Inovația are potențialul de a reduce costurile de uzură a căilor ferate pentru operatorii de transport feroviar prin reducerea taxei de utilizare variabile plătite pentru a circula pe căile ferate britanice, dar poate avea aplicații și pentru trenurile internaționale, la nivel de material rulant din Europa.

În timpul proiectului, consorțiul va modela mai întâi efectele retrofitării ARSS-ului Liebherr la un design de boghiu existent BT-10. Următorul pas va fi instalarea modelului pe un vehicul de încercare pentru testare în Marea Britanie. Proiectul este așteptat să se finalizeze până la sfârșitul anului 2019.Sursa: RSSB – Rail Safety and Standards Board UK

889 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *