STB SA redistribuie autobuzele Citaro Hybrid și aduce troleibuzele la loc în depoul Bujoreni pentru eficientizarea costurilor

STB SA redistribuie autobuzele Citaro Hybrid și aduce troleibuzele la loc în depoul Bujoreni pentru eficientizarea costurilor

STB SA reduce costurile activității de exploatare cu 3.719.667,85 lei (752.253 euro) pe an, anunță compania într-un comuncat de presă.

“Când vine vorba de transportul public, călătorii nu doresc doar soluții pentru un transport rapid și de calitate, ci și ca fondurile publice să fie cheltuite eficient, cu avantaje pe termen lung care să îmbunătățească considerabil experiența de călătorie”, a declarat Directorul General STB SA, Adrian Criț.

Având în vedere flota auto pe care Societatea de Transport București STB SA o deține, costurile de exploatare și de întreținere influențează în mod direct bugetul companiei. Pentru optimizarea costurilor și îmbunătățirea condițiilor de călătorie, conducerea STB SA a decis ca începând cu 01 martie 2022 autobuzele Mercedes Benz Citaro Hybrid să fie relocate în mai multe autobaze, astfel încat numărul de km de acces și retragere pentru efectuarea programului de transport să fie cât mai redus.

Cele 130 de autobuze hybrid se află în momentul de față în depoul Bujoreni, ceea ce conduce la cheltuieli nejustificate pe acces și retragere.

Propunerea conducerii STB SA de a reloca autobuzele hybrid în autobazele Obregia, Nordului, Floreasca, Militari și Alexandria duc la o reducere anuală de km pe acces/ retragere de 356.838 km/an. În locul acestora, în Depoul Bujoreni, vor fi relocate troleibuze, cu o economie în programul de transport de 27.690 km/an.

Prin această decizie, STB SA reduce costurile de exploatare și face o economie anuală de 3.719.667,85 lei (752.253 euro), fonduri ce vor fi utilizate la modernizarea și digitalizarea transportului public, precum și la creșterea ofertei de transport în zone în care solicitarea de transport este mai mare.
Aceasta decizie nu influențează călătorii liniilor pe care circulă autobuzele hybrid, distribuirea acestora în traseul comercial fiind aceeași.

Foto: mobilitate.eu6.116 Vizualizări

3 thoughts on “STB SA redistribuie autobuzele Citaro Hybrid și aduce troleibuzele la loc în depoul Bujoreni pentru eficientizarea costurilor

  1. Păi si cu rezervele cum le vor împărți pentru atunci cand vor fi indisponibile din Hybride.Sa ne asteptam sa vedem si la tramvaie genul asta de mutări,mai exact niște tatre duse pe la Giurgiului pentru 19 ca sa nu mai vina tocmai de la Militari,ca se consuma mult curent pentru acces si retrageri.

    1. Tatrele sunt temporar, nu se vor face mutari. Singura mutare este a hibridelor pentru ca Bujoreni trebuie sa redevina depou de troleibuze, cand se va termina licitatia aici vor fi aduse troleibuze de 18 metri si e nevoie de timp pentru refacerea retelei si fluxului. Hibridele se vor amesteca treptat si pe alte trasee.

      1. Ar fi o prostie,atunci care mai este scopul modernizărilor unor linii cu autobuze noi daca le amestecam cu celelelate? Așa vor face si cu electricele când vor veni,le vor amesteca cu celelalte???Sau la troleibuze la fel cele noi cu cele din lotul vechi….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *