RHB Elveția achiziționează 7 locomotive hibride de manevră

RHB Elveția achiziționează 7 locomotive hibride de manevră

Rhätische Bahn (RHB) Elveția anunță că a semnat contractul de achiziție pentru 7 locomotive de manevră noi cu Stadler Bussnang AG. Valoarea comenzilor se ridică la 21,5 milioane franci elvețieni, echivalentul a 19,1 milioane de euro. Noile vehicule sunt programate să intre în funcțiune în 2020. În schimb, 11 locomotive vechi de manevră vor fi scoase din funcțiune. Achiziționarea a fost realizată în strânsă colaborare cu Matterhorn Gotthard Bahn (MGBahn), care a comandat de asemenea două noi locomotive de manevră de acest tip.

Noile locomotive de manevră sunt electrice alimentate cu baterii. Bateriile litiu-ion sunt acum atât de bine dezvoltate încât sunt, de asemenea, o alternativă adecvată la locomotivele diesel existente sau la locomotivele diesel și electrice oferite ca un motor auxiliar. Unitatea auxiliară a bateriei este mai ecologică și mai eficientă din punct de vedere al costurilor. Până în prezent, există doar câteva locomotive cu două motoare alimentate cu baterie. În același timp, noile vehicule vor reduce, de asemenea, semnificativ zgomotul și emisiile de gaze. Comanda locomotivelor de manevră a fost atribuită firmei Stadler Bussnang AG. Vehiculele noi vor fi operaționale începând cu primăvara anului 2020.

Cele 11 locomotive de manevră care vor fi retrase au atins durata de viață dorită. Cele mai frecvent utilizate vehicule au fost din ce în ce mai predispuse la defecțiuni și întreținere. Noile locomotive au greutatea de 30 de tone, o putere de 500 kW și o viteză maximă de 80 km/h.Foto&info: Stadler/Rhätische Bahn (RHB)

1.099 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *