Muzeul Locomotivelor din Dej caută donații pentru revopsirea a două locomotive istorice

Muzeul Locomotivelor din Dej caută donații pentru revopsirea a două locomotive istorice

Centrul Muzeal al Locomotivelor Dej infiintat prin Legea 244/2018 a fost lansatr în anul 2019, însă niciodată nu a beneficiat de o alocare a terenurilor și fondurilor necesare, acesta fiind organizat la fel ca înainte în zonele pietonale și adiacente din depoul CFR Marfă Dej. Din cauza lipsei fondurilor, fondatorul și administratorul muzeului, domnul Florin Nan, a lansat o campanie de strângere de fonduri necesare revopsirii a două piese istorice din parcul muzeului, ajunse într-o stare precara, din cauza lipsei fondurilor pentru o întreținere constantă. Mobilitate.eu a realizat un reportaj și mai multe materiale legate de starea muzeului și lipsa implicarii autoritatilor pentru finantarea acestuia.

Conform anunțului publicat pe Facebook, datele pentru donații și necesarul de materiale sunt:

Dragi prieteni feroviari si nu numai. Lansam azi o campanie de strangere de fonduri si materiale in vederea revopsirii a doua exponate din Centrul Muzeal al Locomotivelor Dej infiintat prin Legea 244/2018.

Intrucat situatia este de asa natura actiynea se va desfasura prin intermediul asociatiei ,,Va Ajutam din Dej „. Contul unde se pot face donatii este : RO37BTRLRONCRT0565463401 prin bunavointa domnului Cristi Mare sau materiale necesare (vopsea, grund, diluant ) Nan Florin tel 0741207112.

Cantitatile necesare /locomotva de care avem nevoue sunt urmatoarele : vopsea neagra 60 kg, rosu 40 kg, diluant 50 kg, grund 50 kg.
Deasemenea avem nevoie de un compresor de aer. Daca cineva ne poate dona unul il primim bucurosi. Cele doua locomotive pe care dorim sa le revopsim sunt cele din imagini. 230.299- locomotiva cu care am participat la turnarea filmului ,,Train de Vie ” si cu care am remorcat trenuri turistice si 150.105 – locomotiva cu nr 1000 fabricata la Resita.

Imi ajunge nepasarea si ipocrizia celor care trebuiau sa ne acorde sprijin.
Va multumesc Florin Nan, fondatorul si administratorul muzeului locomotivelor Dej.

Foto: mobilitate.eu

818 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *