InnoTrans 2022 – Siemens a expus unul din tramvaiele Avenio comandate de VEG Nuremberg

Siemens Mobility a câștigat în anul 2019 un contract de la Compania de transport Nürnberg (VAG) din Germania pentru furnizarea a 12 tramvaie Avenio. Contractul, în valoare de 44 de milioane de euro, poate fi suplimentat cu încă 75 de tramvaie. Livrarea tramvaielor de serie este programată pentru anul acesta. La finalul lui 2021, VAG, a comandat încă 14 tramvaie Avenio, stabilind cursul unei tranziții în mobilitate. Scopul declarat este consolidarea transportului public în metropola franconiană. În acest scop, în următorii câțiva ani, frecvența serviciului va fi mărită, se vor construi noi linii și se vor crea noi servicii pentru pasagerii din Nürnberg.

Mai multe imagini cu toate exponatele prezentate pot fi vazute în secțiunea dedicata InnoTrans 2022 pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde vor fi realizate etapizat toate prezentările.

După comanda inițială pentru 12 vehicule în 2019, VAG Verkehrs-Aktiengesellschaft a apelat la opțiunea inclusă în contract și extinde flota la un total de 26 de tramvaie. Din noiembrie, primul Avenio Nürnberg a finalizat testele necesare la Centrul de testare de mobilitate Siemens din Wegberg-Wildenrath. Serviciul de pasageri este programat să înceapă în vara anului 2022.

Aceste tramvaie cu patru tronsoane sunt reciclabile în proporție de 90% și vor fi utilizate atât pe liniile existente, cât și pe cele noi propuse. Fiecare tramvai are 2,3 m lățime, 36,85 m lungime și 3,55 m înălțime, cu o rampă de intrare rabatabilă la a doua ușă. De asemenea, acestea au ferestre mari, iluminat cu LED și o zonă multifuncțională pentru călătorii cu mobilitate redusă.

Tramvaiele sunt echipate cu un sistem climatizare efficient iar orice energie de frânare recuperată poate fi utilizată pentru încălzire sau reintrodusă în rețeaua electrică.

441 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *