InnoTrans 2022 – Expoziția a avut o revenire impresionantă cu 2834 expozanți și peste 140.000 de vizitatori

InnoTrans 2022 - Expoziția a avut o revenire impresionantă cu 2834 expozanți și peste 140.000 de vizitatori

Întreaga lume a tehnologiei transporturilor și mobilității s-a întâlnit la cel mai important târg mondial InnoTrans de la Berlin, în perioada 20 septembrie – 23 septembrie 2022. După patru ani, târgul comercial a avut loc din nou pentru a 13-a oară la centrul de expoziții din Berlin și a înregistrat un succes marcant/ Numeroși vizitatori, un nivel ridicat de internaționalitate și multe oferte de afaceri caracterizează InnoTrans, la fel ca și acoperirea largă a pieței și densitatea ridicată a inovației. Cu 250 de premiere mondiale, expozanții au prezentat mai multe inovații decât oricând. Vizitatorii comerciali s-ar putea aștepta să vadă 128 de vehicule și exponate pe șine și în zonele exterioare.

Anul acesta, mobilitate.eu a fost parte din cei 85 de jurnaliști din toată lumea ce au fost acreditați oficial la eveniment, prezntând în premieră imagini dinaintea deschiderii oficiale a evenimentului. Mai multe imagini cu toate exponatele prezentate pot fi vazute în secțiunea dedicata InnoTrans 2022 pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde vor fi realizate etapizat toate prezentările.

Aproximativ 140.000 de vizitatori din peste 131 de țări au venit la cel mai important târg comercial din lume. Au fost prezenți 2.834 de expozanți din 56 de țări. La Centrul Expozițional din Berlin au expus întreaga diversitate de produse și servicii din industria mobilității.

„InnoTrans a demonstrat încă o dată în mod impresionant că este summitul industriei care arată astăzi ce va fi pe calea ferată și rutieră mâine. Aici expozanții prezintă mai întâi tehnologiile pentru mobilitate durabilă. InnoTrans este, de asemenea, o platformă de schimb internațional pentru o rețea de transport transeuropeană. ”, subliniază Martin Ecknig, CEO al Messe Berlin.

„După pauză indusă de pandemie, InnoTrans 2022 a avut o revenire fenomenală. În sfârșit, familia industriei s-a reunit din nou. După o lungă așteptare, am reușit să facem schimb de idei în persoană și să ne privim în ochi”, spune Kerstin Schulz. , Director InnoTrans.

La InnoTrans din acest an, proporția vizitatorilor pentru prima dată este deosebit de mare, de 56 la sută. În total, 57,3 la sută dintre vizitatori provin din străinătate. Rata ridicată confirmă statutul InnoTrans de cel mai important târg mondial. Vizitatorii comerciali sunt interesați în primul rând de tehnologia transportului feroviar, infrastructura de transport feroviar și zona de expoziție de 3,5 kilometri de cale de rulare în aer liber. Urmează noua zonă expozițională Mobility+, o platformă pentru servicii și produse legate de mobilitate complementară transportului public.

Comentariile expozanților despre InnoTrans 2022:
Henri Poupart-Lafarge, CEO și președinte al consiliului de administrație al Alstom.
„Încă o dată, InnoTrans 2022 și-a atins obiectivul de a fi un forum unic pentru a împărtăși pasiunile noastre comune pentru inovarea în transport. Echipa Alstom dorește să mulțumească miilor de vizitatori din întreaga lume care au venit să experimenteze soluțiile noastre de mobilitate durabilă și digitală. A fost o emoție uriașă să văd industria adunată din nou după patru ani. A fost ocazia de a ne reafirma angajamentul față de sustenabilitate și apelul nostru la schimbarea modală. Printre numeroasele oportunități de afaceri capturate la Berlin, doresc să evidențiez memorandumurile de înțelegere semnate cu Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, deoarece susțin obiectivul nostru de a contribui la cea mai ecologică rețea feroviară.”

Dr. Richard Lutz, CEO al Deutsche Bahn
„Putem modela viitorul căii ferate doar împreună cu parteneri puternici. De aceea schimbul în industrie la InnoTrans este atât de important. Pentru noi, ca DB, InnoTrans 2022 a fost un succes complet.”

Dr. Florian Eck, Managing Director German Transport Forum
„Am văzut o mulțime de soluții impresionante aici, la InnoTrans, cu ajutorul cărora ne putem lansa într-un viitor sustenabil și orientat către clienți. Aceste soluții sunt pregătite pentru piață și sunt scalabile. După o pauză de patru ani, ați putea spune și la acest InnoTrans că există este un spirit de optimism în industrie. Toată lumea este unanimă în opinia că suntem pe calea cea bună către un viitor durabil – producători, politicieni, operatori și clienți. Trebuie să luăm acest impuls cu noi și acum să trecem la implementare. Și mai presus de toate, trebuie asigurată finanțarea infrastructurii și digitalizării. E chiar acum: să ne mișcăm!”

Pedro Fortea, director general, Mafex
„Ca întotdeauna, târgul este un mare succes pentru membrii noștri din industria feroviară spaniolă. În ciuda unei pauze de patru ani, InnoTrans este un eveniment plin de viață, vizionar. Mai ales calitatea înaltă a vizitatorilor face din târg un mediu de afaceri optim.”

Michael Peter, CEO al Siemens Mobility
„InnoTrans este cea mai importantă întâlnire din industrie și am fost încântați să ne întâlnim în sfârșit cu clienții și partenerii noștri personal din nou după patru ani. Sub motto-ul „Destination Digital” le-am prezentat noua noastră platformă digitală de afaceri Siemens Xcelerator, cu care am Dorim să permitem interfețe digitale deschise pentru schimbul continuu de date între toate subsistemele rețelei feroviare. Acest lucru va ajuta clienții noștri să ofere un transport feroviar durabil, confortabil și rentabil al viitorului.”

Mateusz Figaszewski, PR E-mobility Business Development & PR Director, Solaris Bus & Coach
„Pentru noi, spectacolul este foarte interesant, deoarece putem întâlni mulți clienți diferiți din toată Europa, precum și furnizori și parteneri de afaceri. InnoTrans este o platformă excelentă pentru a face schimb de știri din industrie. Adesea avem primul contact cu noi clienți. aici. Le putem prezenta tehnologii noi, cum ar fi noul nostru autobuz cu hidrogen. În patru zile vorbim cu o mulțime de oameni care altfel nu ne-ar fi accesibil.”

Peter Spuhler, CEO Stadler Rail AG
„Feedback-ul vizitatorilor ne-a confirmat clar cât de inspirat este schimbul personal cu clienții și partenerii noștri pentru viitorul mobilității. Stadler s-a prezentat ca un furnizor inovator de soluții durabile pentru transportul feroviar la InnoTrans cu șapte vehicule ultramoderne și durabile și un portofoliu larg în sectorul de semnalizare și servicii.Răspunsul clienților la premierele noastre mondiale a fost copleșitor.La stația mare Stadler, în calitate de lider de piață pentru tehnologiile alternative de acționare, am prezentat, printre altele, prima unitate multiplă alimentată cu hidrogen FLIRT H2 pentru SUA. În timpul târgului, am putut semna o scrisoare de intenție cu Agenția de Transport de Stat din California și Departamentul de Transport din California pentru livrarea a patru trenuri cu hidrogen. De asemenea, am avut un interes enorm pentru celelalte exponate ale noastre, cum ar fi bateria electrică FLIRT Akku, cea mai recentă generație de tramvaie TINA sau cea mai recentă familie de locomotive EURO9000.”

Geert Van Hecke, șeful vânzărilor transport public, Van Hool
„Este prima dată când avem propriul stand la InnoTrans și cu siguranță vom reveni. Lucrul special pentru noi este că nu putem doar să ne prezentăm vehiculul aici pe site, ci și să oferim o cursă demonstrativă.”

Axel Schuppe, director general al Asociației Germane a Industriei Feroviare (VDB):
„InnoTrans 2022 a fost un târg genial. Deși expozanții chinezi au fost mai puțin prezenți decât acum patru ani și expozanții ruși deloc, au fost la fel de mulți participanți ca în 2018 – și s-au stabilit și mai multe contacte de afaceri de înaltă calitate, până la ultima zi. Acest lucru emană optimism pentru următorii doi ani. În același timp, un nor întunecat a planat asupra industriei. Criza energetică, prețurile materiilor prime și costurile exorbitante ale energiei le fac companiilor noastre o perioadă dificilă. Aici, politica trebuie acționează rapid și fără dogme. Dacă nu fac nimic, companiile vor trebui să renunțe sau să migreze.”

Martin Schmitz, director general Tehnologie, Asociația Companiilor Germane de Transport (VDV)
„InnoTrans 2022 s-a caracterizat printr-o mare încredere și bucurie în inovare – în ciuda situației politice și economice dificile actuale. În industria feroviară, gândim întotdeauna strategic și luăm o perspectivă lungă înainte. De aceea un program precum cel al Uniunii Europene” Fit for 55″ ne dă vânt din spate: știm că putem aduce o contribuție puternică la acesta. Inovațiile și subiectele care au fost în prim-plan la InnoTrans 2022 arată că aici modelăm viitorul împreună. A fost cu atât mai important să ne întâlnim din nou după patru ani și pentru a putea vedea produsele la fața locului.”

Dr. Stefan Gutschling, Director General, Asociația Căilor Ferate și Vehiculelor Electrice, ZVEI e.V. (Asociația producătorilor germani de energie electrică și digitală)
„Companiile noastre membre sunt furnizorii de soluții atunci când vine vorba de cele trei provocări majore în modelarea mobilității moderne – digitalizarea, decarbonizarea și demografia. În special în ceea ce privește decarbonizarea, calea ferată este cea mai mare pârghie pentru atingerea obiectivelor europene de CO2. InnoTrans 2022 a arătat: Soluțiile sunt, practic, acolo. A fost impresionant să vedem gama largă de inovații și know-how. Acum este vorba de lansare. Trebuie să reușim să aducem aceste dezvoltări la căile ferate și trebuie să o facem la nivel european , nu la nivel național. Este destul de ambițios, dar la târg s-a observat că participanții sunt de-a dreptul euforici să facă schimb de idei și să intre în implementare împreună.”

410 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *