InnoTrans 2022 – Siemens și DB prezintă cel mai rapid și avansat laborator feroviar sub forma unui tren ICE

InnoTrans 2022 – Siemens și DB prezintă cel mai rapid și avansat laborator feroviar sub forma unui tren ICE

InnoTrans 2022 a adus în curtea exterioara trenul ICE al DB care ascunde cele mai noi și avansate tehnologii în testare sau implementare de către Siemens. Lansat în 2018 și urmat de al doilea tren în 2021, reprezintă o etapă cheie în dezvoltarea celor mai inovative tehnologii. Ambele trenuri rulează constant pe căile ferate din Germania, fiind însoțit nu doar de reprezentanții Siemens și DB, dar și de reprezentanții dezvoltatorilor și cercetătorilor din domeniul feroviar și nu numai. Sunt din generația ICE 605, produse până în 2017, având viteza maximă de 200 km/h. Trenurile sunt puse la dispoziția întregii industrii pentru a ajuta la dezvoltarea tehnologiilor, atât pentru trenurile de călători, cât și pentru trenurile de marfă.

Mai multe imagini cu toate exponatele prezentate pot fi vazute în secțiunea dedicata InnoTrans 2022 pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde vor fi realizate etapizat toate prezentările.

Organizatoric, trenurile au fost reconfigurate în interior pentru a permite implementarea diferitelor echipamente, iar sistemul de tracțiune este alimentat diesel, pentru a permite operarea pe toate liniile din Germania. Totuși, combustibilul utilizat este unul bio-diesel, care este obținut din deșeuri reciclate și are emisii CO2 reduse cu până la 90% față de dieselul convențional.

Conform prezentării oferite de DB, trenurile realizează sau au realizat teste cu tehnologii din următoarea gamă, fără a se limita la acestea:

– Un sistem inovativ de internet wi-fi destinat exclusiv trenurilor ICE, cu semnal și stabilitate maximă
– Un sistem de senzori și IoT pentru operarea automată a trenului
– Sistemul ETCS Guardia care va ajuta la o operare mai eficientă pe sistemele ETCS Level 1,2,3
– Alimentarea cu bio-dieselul R33-Blue-HVO, un combustibil dezvoltat din deșeuri de ulei vegetal
– Sistemul de conectivitate care utilizează peste 20 de antene și un sistem care reduce numărul echipamentelor necesare sistemelor de comunicații train-to-land
– Rețeaua de comunicații destinată căilor ferate, ce utilizează antene și sisteme pentru semnal de 1.9 GHz, ce deschid calea pentru FRCMS – Future Railway Mobile Communication System, urmașul GSM-R
– O nouă generație de sisteme tracțiune, bazată pe noi convertoare IGBT
– Un sistem avansat de monitorizare a exteriorului și detecție a obstacolelor pe calea de rulare și nu numai
– Un nou sistem de antipatinare și frânare corelate pentru cicluri de frânare asistate și pre-configurate

992 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *