InnoTrans 2022 – Producătorii de vagoane de marfă prezintă cele mai noi soluții constructive și adaptate pentru Digital Automatic Coupling

Producători importanți de vagoane pentru transportul de marfă au fost prezenți la InnoTrans 2022, aceștia au adus ultimele inovații, principalele noutăți fiind reprezentate de soluțiile constructive care vor duce la ușurarea trenurilor și tracțiunii, dar și la reducerea amprentei asupra mediului, de la construcție, pe toata durata de viață și la casare. Mai mult, anul acesta au apărut și primele vagoane echipate cu Digital Automatic Coupling, noul sistem de cuplare pentru garniturile de marfă, ce va fi implementat în curând la nivel european.

Vagonul scurt și ușor Faccns produs de Durd Dakovic va ajuta pentru transporturile ușoare și pe distanțe scurte, ușurând tracțiunea și uzura asupra liniilor. Viteza maximă a vagonului este de 120 km/h incărcat, are un volum de încărcare de 48 metri cubi și o încărcare pe osiede 22,5 tone. Ca sistem de cuplare corespunde standardului pentru Digital Automatic Coupling UIC 530-1 4a.

Vagonul Sggnss 80 prezentat la InnoTrans produs de Walbo Wagons este cel mai mare lung vagon platformă pe 4 osii produs. Are capacitatea de a transporta unități de 20, 30 și 40 inchi ce corespund standardelor IRS 50592. Lungimea totală a vagonului, între cuple este de 25,940 metri. Are o încărcare maximă pe osie de 22,5 tone și boghiuri Y25Ls. Viteza maximă de operare este de 120 km/h iar numărul maxim posibil de vagoane într-un tren compus doar din Sggnss 80 este de 26.

Ermewa a expus un vagon Talns, echipat cu un prototip Digital Automatic Coupling.

Producătorul de echipamente pentru vagoane pentru transportul lichidelor Fort Vale și producătorul de vagoane Chemet au prezentat vagonul Zags 117 metri cubi, echipat cu o serie de sisteme și funcții inovative. Sistemele de frânare și valve sunt produse de Knorr Bremse, pompele și sistemele hidraulice de WLS și Fort Wale, iar sistemul de cuplare automată este Dellner. Vagonul este proiectat pentru transportul gazelor lichefiate și a tuturor grupelor de gaze periculoase din categoria RID 2.

Erciyas prezintă vagonul Zans echipat cu Digital Automatic Coupling și soluții inovative de monitorizare și control. Vagonul are implementat sistemul Digital Automatic Coupling CargoFlex dezvoltat de Voith. Vine cu un sistem digital ce monitorizează greutatea, locația, temperatura și încărcarea. Vagoanele produse de Erciyas corespund reglementărilor TSI, dar și standardelor RID, UIC și EN.

Tatravagonka Poprad a prezentat mai multe vagoane, printre care o platformă XL c lungimea de 25,94 metri, pentru transportul containerelor de 80 sau a câte două containere de 40. Vagoanele oferă o variație de 30 combinații de încărcare. Vagonul este prezentat ca unul silențios de 78 de decibeli și oferă o reducere a consumului pe tracțiune pentru garnituri lungi, cu până la 20%. De asemenea a prezentat un vagon Tadns pentru VTG, un vagon Snps pentru transportul buștenilor și lemnului, produs pentru Setg, dar și un vagon de mare capacitate, Habbiillns pentru Europes Rail, echipat cu sisteme digitale de monitorizare. Pentru DB Cargo, Tatravagonka propune o platformă Sagmms pe 6 osii, pentru transportul produselor grele, cum ar fi laminatele de oțel sau produsele metalice grele. Toate vagoanele sunt echipate cu sisteme digitale de monitorizare și DAC Ready.

Nymwag propun un vagon Faccns 49 și un vagon platformă pentru transportul remorcilor auto pe calea ferată. Vagoanele sunt de asemenea DAC Ready. Compania mai are în portofoliu o gamă largă de vagoane hooper și cisterne, dar și platforme pentru transportul diferitelor mărfuri.

Pentru transportul multimodal, Schmitz Cargobull vine cu soluția EcoFlex, care aduce un nou design aerodinamic pentru remorcile camioanelor care sunt transportate pe calea ferată. Astfel, în capătul din sensul de mers al trenului, acoperisul remorcii are o formă aerodinamică pentru a reduce frecarea și a ajuta la un consum mai redus de energie în timpul tracțiunii trenului.

1.325 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *