InnoTrans 2022 – Tehnologiile Digital Automatic Coupling pentru Europa și-au facut introducerea în cadrul expoziției de la Berlin

Început de câțiva ani, proiectul DAC4EU, Digital Automatic Coupling este unul de importanță majoră pentru Europa, fiind în prezent în curs de producție și testare a mai multor variante, în final urmând să fie devinită o tehnologie standard ce va fi implementată în toată Europa în masă începând cu 2030. DAC reprezintă sistemul automat digital de cuplare care va deveni un standard pentru toate vagoanele de marfă din Europa, reducând dramatic costurile, manevrele feroviare și incidentele din timpul acestora. DAC va fi considerat un ETCS al sistemelor de cuplare.

Mai multe imagini cu toate exponatele prezentate pot fi vazute în secțiunea dedicata InnoTrans 2022 pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde vor fi realizate etapizat toate prezentările.

În cadrul expoziției am vizionat tehnologii Digital Automatic Coupling de la Dellner, Voith, Wabtec și Knorr Bremse.

În urma testării operaționale a DAC în Germania, prototipurile a două modele de cuplare Scharfenberg de la producătorii Voith și Dellner au ajuns și în Austria ulterior. Trenul demonstrativ DAC4EU a pornit din Germania și se oprește acum în diferite stații austriece și puncte de reper industrial înainte ca turul să continue spre Elveția.

Prototipurile au fost supuse unui program extins de testare la diferite stații din Austria. Consorțiul DAC4EU speră că acest lucru va oferi informații despre utilizarea DAC în condiții de iarnă. Cunoștințele și contribuțiile rezultate din partea colegilor de la fața locului vor fi încorporate în dezvoltarea continuă necesară, pentru a pregăti DAC-ul pentru producția de serie pe termen lung. Testul operațional DAC4EU din Austria face posibilă, mai ales, introducerea cerințelor specifice Austriei pentru DAC la nivel european.

Consorțiul DAC4EU, format din liderul consorțiului DB AG, căile ferate de marfă ÖBB Rail Cargo Group, DB Cargo și SBB Cargo, precum și operatorii de vagoane Ermewa, GATX Rail Europe și VTG, se angajează să pregătească selecția unui proiect de cuplare pentru o lansare la nivel european. Consorțiul și-a început activitatea în iunie 2020.

Dellner Digital Automatic Coupling

Voith Digital Automatic Coupling

Wabtec Digital Automatic Coupling

Knorr Bremse Digital Automatic Coupling

958 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *