InnoTrans 2022 – Autobuzele electrice și cu hidrogen continuă creșterea pe piață și definesc viitorul transportului public ecologic

Marii producători de autobuze au venit din nou la InnoTrans Berlin, de data asta am avut o trecere clară la transportul public al viitorului, cu autobuze electrice și cu hidrogen. Marii producători deja și-au dezvoltat liniile de producție pentru autobuze ecologice, comenzile venind deja pentru mulți dintre ei.

Mai multe imagini cu toate exponatele prezentate pot fi vazute în secțiunea dedicata InnoTrans 2022 pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde vor fi realizate etapizat toate prezentările.

Skoda propune autobuzul cu hidrogen H CITY și troleibuzul T CITY. Autobuzul are o capacitate de 85 de călători, din care 26 pe scaune. Sistemul de alimentare este instalat pe acoperis, bazat pe celule de hidrogen PEM, cu o capacitate de 39 kg, oferind un rulaj de 350 km fără realimentare. Troleibuzul Skoda T CITY a fost lansat în vara acestui an, și devine primul troleibuz total construit de Skoda, care până acum producea doar sistemele de tracțiune, care echipau caroseriile altor producători.

Kiepe Electric a prezentat un autobu electric articulat, pe caroserie Sileo, împreună cu stația de încărcare cu puterea de 800 kW. Autobuzul de 18 metri este compatibil cu tehnologia HPC, sistem ce asigură încărcarea în timpul staționării autobuzelor cu ajutorul pantografului, sistemelor wireless sau a încărcătoarelor plugin. Bateriile și sistemele de încărcare sunt compatibile cu toate dimensiunile de autobuze.

Van Hool a prezentat noul model de autobuz cu hidrogen, modelul Van Hool A12. Autobuzul face parte dintr-un lot comandat de un operator de transport din Italia. De asemenea la expoziție au fost prezenț și cu modelul de autobuz electric.

Solaris a prezentat autobuzul de 18 metri alimentat cu hidrogen. Acesta este al doilea autobuz din seria alimentată cu hidrogen produsă de Solaris, primul fiind varianta de 12 metri. Rezervoarele de hidrogen sunt instalate pe acoperis, asigurând spațiu suplimentar pentru călători la nivelul interiorului autobuzului. Capacitatea de transport este de 140 călători. Autobuzul are o autonomie de 350 km și se poate reîncărca în 20 de minute.

Ebusco a prezentat două modele de autobuz electric, unul fiind din seria de 90 ce au început să fie livrate la Berlin.

Otokar a prezentat pentru prima dată la InnoTrans noul e-Kent C, autobuzul full electric performant dezvoltat de fabrica din Turcia. Autobuzul este noua generație dupa deja cunoscutele Kent C, prezente și în București. Autobuzul are capacitatea de până la 108 călători și o putere de 340 kW. Alimentarea este asigurată de 10 pachete de baterii litiu-nichel-magneziu-cobalt-oxid și pot asigura o autonomie de până la 300 km.

1.046 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *