InnoTrans 2022 – Stadler prezintă în premieră tram-trenul Citylink ce poate opera și alimentat de baterii

Anul acesta, la InnoTrans, Stadler va expune un inovativ CITYLINK. Transport for Wales a comandat 36 de vehicule CITYLINK ca parte a contractului semnat în 2019, care includea 35 de trenuri FLIRT. CITYLINK-urile sunt vehicule feroviare ușoare modulare, concepute pentru a conecta centrele orașelor cu zonele periferice. Aceste vehicule pot funcționa pe rețeaua de tramvai și feroviar și vor deservi liniile din South Wales. Acestea dispun de sisteme de baterii de tracțiune, reducând emisiile de carbon și contribuind la prevenirea investițiilor costisitoare în infrastructură suplimentară pentru zonele neelectrificate.

Mai multe imagini cu toate exponatele prezentate pot fi vazute în secțiunea dedicata InnoTrans 2022 pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde vor fi realizate etapizat toate prezentările.

Capabile să opereze atât pe calea ferată, cât și pe liniile de tramvai, acestea evită ca pasagerii să fie nevoiți să schimbe mijloacele de transport, ceea ce promovează călătoriile fără întreruperi și crește semnificativ atractivitatea transportului public din Țara Galilor. Tram-trenurile cu trei vagoane pot circula pur electric atât pe linii electrificate de 25 kV AC, cât și pe linii neelectrificate, datorită bateriilor de tracțiune, care sunt utilizate pentru prima dată pe CITYLINK.

CityLINK-urile sunt bidirecționale și ating viteze de 100 km/h. Sigure și foarte confortabile, au 40 de metri lungime și pot transporta 252 de pasageri. Compartimentele pentru pasageri sunt spațioase, luminoase și dotate cu aer condiționat, și există zone multifuncționale pentru biciclete, scaune pentru persoane cu mobilitate redusă, precum și două spații pentru pasageri în scaun cu rotile.

Testarea dinamică are loc în prezent la Centrul de inovare și dezvoltare a sistemului feroviar Network Rail din Melton Mowbray, Marea Britanie. Transport for Wales intenționează să introducă flota în serviciul de pasageri anul viitor.

Ralf Warwel, director de vânzări pentru Regatul Unit și Irlanda la Stadler, spune: „CITYLINK se mândrește cu acreditări de mediu de invidiat și va aduce o schimbare radicală în călătoriile pasagerilor. Acesta ilustrează angajamentul lui Stadler de a oferi soluții din ce în ce mai ecologice, susținând decarbonizarea căii ferate, atât în Țara Galilor, cât și nu numai.”

Alexia Course, director comercial Transport for Wales spune: „Suntem extrem de mândri că noile noastre trenuri Stadler sunt expuse la InnoTrans în acest an și suntem încântați să începem să le prezentăm în rețeaua noastră din Țara Galilor și Frontiere în lunile și anii următori. Suntem într-o călătorie de transformare la Transport for Wales, iar aceste noi trenuri reprezintă o parte cheie a îmbunătățirii experienței clienților, astfel încât să putem încuraja mai mulți oameni să călătorească în mod durabil cu transportul public. Acestea sunt trenuri moderne, cu caracteristici de înaltă calitate, care vor oferi clienților noștri un transport mai accesibil, mai fiabil și mai ecologic.”

Stadler are peste 650 de vehicule CITYLINK și TRAMLINK în serviciu numai în opt țări și sunt deosebit de populare în Europa continentală.

659 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *