InnoTrans 2022 – ZSSK Slovacia prezintă noul tip de vagon din lotul de 17 achiziționate pentru transportul regional achiziționat prin FEDR

ZSSK Slovacia, operatorul de transport feroviar național din Slovacia, a prezentat la InnoTrans 2022 unul din cele 17 vagoane noi ce sunt achiziționate în cadrul unuia din multiplele programe de achiziții și modernizări finanțate prin Fondul european de dezvoltare regională – FEDR. Proiectul are ca scop implementarea unor noi vagoane de călători pentru a permite dezvoltarea și îmbunătățirea ofertei de transport public feroviar de călători și construirea STI pe teritoriul regiunilor Prešov și Košice, regiunea Žilina și regiunea Banská Bystrica. Valoarea proiectului este de 32,7 milioane euro.

Vagoanele sunt adaptate transportului regional, având viteza maximă de 160 km/h asigurată de boghiurile Siemens. Vagoanele sunt produse de ZOS VRUTKY, o companie din Slovacia care se ocupă de construcția și modernizarea de material rulant. În interior au spații pentru biciclete, bagaje și staționarea provizorie pe scaune rabatabile, pentru călătorii care utilizează transportul regional pe scurt parcurs. Scaunele și spațiil pentru biciclete sunt gândite sub forma unor scaune rabatabile, astfel încât acestea pot fi utilizate când nu sunt biciclete montate pe cadre. Vagoanele sunt dotate cu wi-fi, prize pentru încărcarea dispozitivelor și sisteme video de informare în timp real despre parcursul trenului.

800 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *