InnoTrans 2022 – ARF și UITP au început colaborarea pentru dezvoltarea serviciilor feroviare suburbane și a contractelor de servicii publice cu operatorii feroviari

InnoTrans 2022 - ARF și UITP au început colaborarea pentru dezvoltarea serviciilor feroviare suburbane

Delegațiile MTI și ARF prezente la ediția a 13-a a Târgului Internațional de Tehnologie de Transport, InnoTrans, și-au continuat vizitele și întrevederile setate cu ocazia acestui eveniment de marcă, cea mai mare expoziție de gen organizată la nivel mondial, transmite ARF în prezentul comunicat.

Astfel, seria întâlnirilor delegației române a continuat cu discuția purtată la standul UITP (Uniunea Internațională a Transportului Public). Partea română a fost reprezentată de domnul Ionuț-Cristian Săvoiu, secretat de stat MTI responsabil pentru sectorul feroviar, domnul Ștefan Roșeanu, președinte ARF și doamna Cristina Bumbăcaru, șef Serviciu Contracte Servicii Publice și Reglementare din cadrul ARF. Din partea UITP au participat domnii Artur Perchel, director adjunct al Departamentului Europa și domnul Hicham Badran, director Parteneriate de Afaceri.

Cu această ocazie, s-a stabilit încheierea unui parteneriat între ARF și UITP, cu scopul sprijinirii autorității în administrarea contractelor de servicii publice (CSP). Membrii UITP, autorități de transport public și feroviar, vor ajuta ARF să aibă acces la exemple de bune practici din Europa și din afara spațiului comunitar, astfel încât, principiile deja incorporate în alte piețe să poată fi adaptate spre implementarea CSP și în România. Parteneriatul va viza și schimbul de experiență privind dezvoltarea serviciilor suburbane, având în vedere procesul de descentralizare prin care va trece și calea ferată română.

O altă sesiune importantă a reprezentat-o conversația cu domnul Alberto Mazzola, directorul executiv al CER (Comunitatea Societăților Europene de Căi Ferate și de Infrastructură). La acest dialog au participat domnul Ștefan Roșeanu și domnul Robert Dobre, director în cadrul Direcției Generale Programe Europene Transport a MTI. Discuția a debutat cu prezentarea atât a proiectelor specifice ARF, cât și a proiectelor de dezvoltare implementate la nivelul MTI. Elementul esențial al întrevederii l-a constituit stabilirea unui viitor parteneriat între cele trei instituții (CER-MTI-ARF), parteneriat care va asigura părților române exemple de bune practici privind dezvoltarea serviciilor de mare viteză și a investițiilor în material rulant conexate cu implementarea unor CSP în conformitate cu prevederile Regulamentului 1370/2007.

În vederea pregătirii viitoarelor proiecte de investiții și reformă pe care le are de implementat ARF, delegații au vizitat standurile principalilor producători de material rulant prezenți la InnoTrans, analizând în special modelele de vehicule feroviare utilizate pe linii magistrale și secundare, soluții pentru re-echiparea trenurilor cu scopul reducerii gradului de poluare, soluții pentru informarea publicului călător, sisteme de vânzare, validare și control titluri de călătorie, sisteme de numărare călători și măsurare a densității/gradului de ocupare al trenurilor.

În contextul derulării contractului de achiziții rame electrice inter-regionale (RE-IR 1), echipa ARF a vizitat trenul Coradia Stream expus la târg, tren ce are aceeași platformă precum ramele ce vor fi livrate României de compania Alstom. Discuțiile cu reprezentanții grupului au vizat urmărirea graficului de implementare a contractului și asigurarea calității și confortului scaunelor.

476 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *