O nouă locomotivă în schema clasică la CFR Călători

SCRL Cluj Napoca a scos din reparație tip RR locomotiva EA 194, după ce aceasta a fost conservată mai mult timp, fiind scadentă la reparație generală pentru prelungirea duratei de viață. Pe lângă operațiunile normale de reparație a echipamentelor electrice și a mecanicii sistemului de rulare, SCRL Cluj Napoca a păstrat din aerul vechi al locomotivei, realizând vopsirea în vechea schemă clasică a locomotivelor EA, adaptată de la schema originală în care au fost livrate primele locomotive de la ASEA, existând totuși diferențe de nuanțe și tematică față de această schemă, dar păstrând aerul clasic. Cu ocazia reparației, locomotiva a fost echipată și cu noul model de pantograf Schunk WBL-Z. Mai departe urmărim o serie de imagini cu această locomotivă în Gara de Nord, dar și în Predeal, în urmă cu câțiva ani.

Locomotiva este produsă la Electroputere Craiova, în anul 1975 și poate atinge viteza maximă de 120 km/h.
Foto: mobilitate.eu

8.698 Vizualizări

2 thoughts on “O nouă locomotivă în schema clasică la CFR Călători

  1. „Schema clasică” nici măcar nu e respectată (tricolorul se pare că deranjează, plus alte detalii).
    Oricum e o prostie, mai ales acum, când (în sfârșit) și-au dat seama cei de la călători că trebuie să ai o identitate de firmă și au început să vopsească locomotivele și vagoanele în schema de intercity (o alegere foarte bună).
    Dacă era o temă serioasă, legată de personalități, locuri deosebite sau monumente (cum fac alte companii de afară, dar și de la noi), atunci era de înțeles. Nostalgiile sunt bune la muzeu. Era o idee mult mai bună, dacă se punea o imagine veche, cu un tren întreg, pentru a proiecta imagini din trecutul CFR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *