Astra Arad semnează cel mai mare contract pentru livrarea a 100 de tramvaie la București

Astra Arad semnează cel mai mare contract pentru livrarea a 100 de tramvaie la București

După ce a livrat primele tramvaie Astra Imperio la Arad, compania Astra Vagoane Calatori Arad a semnat contractul pentru livrarea a 100 de tramvaie la București. Contractul este cel mai mare pentru livrarea de tramvaie dinspre companie, aceasta având livrate sau in curs de livrare mai multe zeci de tramvaie, pe lânga Arad, la Oradea, Cluj Napoca și Galați. Contractul prevede furnizarea primului tramvai peste 15 luni, în luna august a anului viitor, urmând ca, începând de la acel moment al livrării prototipului, să fie furnizate 4 tramvaie în fiecare lună. Este vorba despre tramvaie cu lungimea de 36 de m, potrivite pentru București, cu o capacitate de 322 calatori cu 56 de locuri pe scaune. Pentru persoanele cu dizabilităţi, care folosesc scaune cu rotile, se va prevedea o platformă rabatabilă sau culisantă cu acționare manuală şi se vor amenaja 2 locuri speciale. Tramvaiele vor circula pe liniile 1, 10, 25, 32, 40, 41, 55.

Primarul General, Nicușor Dan: „Facem un pas înainte în modernizarea transportului public: am semnat un contract cu valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, bani europeni, pentru achiziția a 100 de tramvaie.”

Foto: Astra Arad2.012 Vizualizări

3 thoughts on “Astra Arad semnează cel mai mare contract pentru livrarea a 100 de tramvaie la București

  1. Din ce am inteles,Marian,nu vor să spargă inelarul 1 cu lucrările de pe Vasile Milea pana nu trec meciurile de la Euro,din iunie.
    Salutări

      1. Dacă ai auzit si tu,este o confirmare la cele auzite de mine si cel mai probabil va fi asa.Ramane de vazut daca vor deschide capătul de la cora pana la meciurile de la Euro. Cel mai probabil da,ca din ce am inteles pana in jurul datei de 1 iunie vor să deschidă bucla pentru tramvaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *