Alstom implementează semnalizarea ETCS Level 1 pentru linia Salonic – Idomeni din Grecia

Alstom implementează semnalizarea ETCS Level 1 pentru linia Salonic - Idomeni din Grecia

Alstom anunță că a semnat, ca parte a unui joint venture cu Avax, un contract de 41 de milioane de euro în Grecia cu Ergose. Proiectul de modernizare include semnalizarea, electrificarea și reînnoirea căii pe 70 km de linie existentă a secțiunii principal Salonic – Idomeni, în nordul Greciei.

Alstom va fi responsabilă pentru dezvoltarea, livrarea, instalarea, testarea și punerea în funcțiune a soluției ETCS Level 1 atlas 100, tehnologia electronică de interblocare (Smartlock 400 + MooN), înlocuirea echipamentelor de interior și exterior (contoare de osii, mașini de puncte, semnale) precum și instalarea soluției digitale de control al traficului feroviar Iconis în Salonic, cel mai mare și mai important nod feroviar al țării. Linia modernizată va permite trenurilor de călători să circule cu o viteză maximă de 160 km/h. Durata proiectului este de trei ani pentru execuție și alți trei ani pentru garanție.
Această linie face parte din Coridorul Pan-European X, care leagă Salonic de Budapesta, trecând prin Macedonia de Nord, Serbia și Ungaria, fiind o secțiune de cale ferată cunoscută în mod tradițional ca unul dintre principalele coridoare de transport de marfă din Europa Centrală și de Est.

ETCS (Sistemul european de control al trenurilor) este componenta de semnalizare și control a Sistemului european de management al traficului feroviar (ERTMS), asigurând interoperabilitatea și operațiunile transfrontaliere, creșterea capacității de linie, precum și o mai mare siguranță și eficiență pentru pasageri.

Alstom are un portofoliu de peste 120 de proiecte de semnalizare principală ETCS la nivel mondial. Soluția ETCS de la Alstom Atlas oferă un pachet dovedit cu echipamente 100% interoperabile, în timp ce soluția de centru de control Iconis se află în centrul procesului de digitalizare dedicat îmbunătățirii eficienței pe liniile feroviare aglomerate.

Foto&info: Alstom674 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *