Alstom va prezenta Aptis, noua experiență de mobilitate de la Busworld 2017

Alstom va prezenta Aptis, noua sa experiență de mobilitate electrică de 100%, dezvoltată cu NTL, la Busworld în perioada 20-25 octombrie 2017 în Kortrijk, Belgia. Autovehiculul va fi disponibil publicului pentru a a fi descoperit și explorat. În standul Alstom, vizitatorii vor avea posibilitatea de a accesa un configurator 3D.

Aptis este o nouă experiență de mobilitate. Designul său unic și inovator este inspirat de tramvaie, încorporând accesibilitate cu podea joasă și vedere la 360 °. Cu bateriile și sistemele de alimentare situate pe acoperiș și roțile situate în ambele capete fără console, Aptis oferă pasagerilor o podea joasă de 20 m2. Ușile duble, de asemenea, derivate din designul tramvaiului, permit o ușoară circulație a pasagerilor, precum și un acces facil la scaunele cu rotile și cărucioarele rulante. Cu ferestre panoramice la ambele capete, Aptis oferă o suprafață de ferestre cu 20% mai mare decât autobuzele tradiționale, precum și niveluri scăzute de zgomot. În plus, cu patru roți rotative, față de doar două la autobuzele clasice, Aptis ocupă o suprafață cu 25% mai mică în curbe. Aptis are un aspect interior flexibil, oferind configurații care se potrivesc nevoilor operatorilor: un salon la spate, două sau trei uși duble și un design interior personalizat care poate fi personalizat cu ușurință. Aptis este testat în prezent pe două linii din rețeaua Ile de France și vor fi în curând experimente în alte orașe.



În cabină, vizitatorii vor avea de asemenea posibilitatea să descopere SRS, sistemul static de încărcare de la sol dezvoltat de Alstom disponibil pentru autobuzele electrice. Bazat pe 15 ani de soluții de tramvai fără catenară, SRS este o soluție compactă care oferă o inserție urbană ușoară și adaptabilitate la orice tip de autobuz.

Foto: Alstom Transport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *