Traficul feroviar blocat pe Valea Prahovei. Pericol de explozie

Prahova- PH – Breaza – Un incendiu a izbucnit la un vagon incarcat cu ingrasaminte ce conțin nitrat de amoniu, trenul circula pe ruta Targu Mures – Ploiesti.
Pompierii militari prahoveni acționează pentru asigurarea măsurilor specifice la un tren de marfa încărcat cu nitrat de amoniu, staționat in Breaza Nord.
La fata locului au fost dislocate 5 autospeciale de stingere, 2 autospeciale pentru iluminat si o ambulanță smurd.
Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă.
Preventiv, salvatorii au evacuat populatiei pe o raza de aproximativ 800 m.
Misiunea este in dinamica. Traficul feroviar este blocat la acest moment.______________________________________
UPDATE: Începând cu ora 22:15 trenurile de călători au început să își reia mersul, întârzierile sunt cuprinse între 60 și 270 minute.
______________________________________
UPDATE: Începând cu ora 17.15, la nivelul Ministerului Transporturilor s-a instituit o Celulă de criză pentru gestionarea cât mai eficientă a situației legate
de incidentul feroviar din zona Haltei Breaza. Coordonarea Celulei de criză este asigurată de Secretarul de Stat, Ninel Cercel. Din această structură mai fac parte: Secretarul de Stat pe domeniul rutier Florin Biban și directorii generali ai Companiilor Feroviare – CFR Infrastructură, CFR Călători, CFR Marfă și AGIFER.
La fața locului sunt mobilizați reprezentanții serviciilor de siguranță a circulației de la toate companiile implicate.
După finalizarea operațiunilor din zona Haltei Breaza, Ministrul Transporturilor a dispus o Comisie de cercetare care va analiza cauzele producerii acestui incident și va propune măsuri severe pentru ca asemenea evenimente să nu se mai repete.
In jurul orei 16.50 s-au semnalat scurgeri de conținut dintr-un vagon al unui tren de marfă. Trenul transporta azot de la Tg Mureș la Ploiești Triaj.
Trenul a fost oprit între stațiile Comarnic și Câmpina pentru intervenția ISU și a reprezentanților firmei pentru care se efectua transportul.
Din motive de siguranță, traficul feroviar a fost oprit și s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică a liniei de contact pe tot intervalul feroviar Câmpina – Comarnic.
15 trenuri de călători sunt oprite la ora 20 în gările de pe Valea Prahovei – Comarnic, Câmpina, Valea Largă, Sinaia, Azuga, Buda, Floresti Prahova, Bușteni – din cauza evenimentului feroviar din zona Haltei Breaza.

__________________________________________
UPDATE: In jurul orei 20.00 lucrurile au inceput sa revina la normal, oamenii evacuati incepand sa se intoarca la casele lor. Traficul feroviar va fi reluat in aproximativ 60 minute.
__________________________________________#UPDATE Peste 70 de pompieri intervin pentru stingerea incendiului. In sprijinul acestora a fost dislocat si un echipaj de salvatori, cu o autospeciala de stingere din cadrul ISU Brasov.
De asemenea, s-a luat decizia ca mai multe mijloace de transport sa fie deplasate la fata locului, pentru a prelua persoanele evacuate din zona si a le conduce in spatii puse la dispozitie de catre autoritatile locale.
Ziua Armatei Române 2017 sarbatorita în Parcul Carol din Bucuresti
Galerie foto: Parada tramvaielor istorice din Bucuresti
Astfel, vor fi utilizate urmatoarele mijloace:
– ISU Bucuresti-Ilfov: 2 microbuze, un autocar si o autospeciala pentru transport personal si victime multiple
– ISU Brasov: un microbuz
– ISU Dambovita: un microbuz
– IGSU: 2 microbuze

#UPDATE În acest moment au fost evacuate 42 de persoane. Persoanele au fost transportate la microbuze si urmeaza sa se decidă, împreună cu autoritățile publice locale și județene, unde vor fi cazate.Pompierii militari asigura in continuare răcirea containerului, în interior, urmând ca acesta sa fie deschis și sa pulverizeze apa in interior.

#UPDATE La fata locului intervin 6 autospeciale de stingere si sunt pezente doua autospeciale de descarcerare. Din punct de vedere medical, sunt prezente 5 ambulante. In sprijin, sunt deja pe drum 2 autospeciale pentru victime multiple de la Bucuresti.
Samsung DeX va transforma telefonul într-un veritabil sistem desktop
Un nou tren Bucuresti – Brasov – Bucuresti operat de Astra Trans Carpatic
Foto&info: IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

914 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *