Atracțiile turistice din Alba Iulia sunt promovate prin plăcuțe cu cod QR

Municipiul Alba Iulia își completează pachetul de ‘bun venit’ pentru vizitatorii români și străini, cu un nou instrument de promovare turistică-plăcuțele cu cod QR(Quick Response). Inițiativa este posibilă prin proiectul ‘DESCOPERĂ PATRIMONIUL CULTURAL DIN ALBA IULIA PRIN QR COD!’.

În aceste zile, se montează primele plăcuțe turistice pe monumente, obiective turistice aflate în incinta Cetății Alba Carolina. Plăcuțele sunt amplasate în locuri vizibile și la o înălțime care să permită scanarea codului QR cu ajutorul smartphone-ului.Cum interacționați cu plăcuțele?
Telefonul trebuie să aibă conexiune la internet. Dacă nu aveți internet pe telefonul mobil, puteți apela la WI-FI. Zonele în care există internet gratuit sunt marcate pe plăcuțe cu simbolul FREE WI-FI. Pentru a scana codul QR aveți nevoie de o aplicație de citire a lui. Dacă telefonul nu are una instalată de către producător, trebuie să descărcați una gratuită de pe internet. După scanarea codului QR, utilizatorul ajunge la povestea dedicată obiectivului în cauză, disponibilă în format text, dar și audio-video. Ajuns aici, are posibilitatea de a selecta limba în care vrea să afle povestea: română, engleză, franceză și italiană. Astfel, turiștii români și străini au acces gratuit la un sistem de ghidaj turistic în timp real. În plus, se pot bucura de o experiență inedită și pot pleca din Alba Iulia cu amintiri frumoase.

Porțile Cetății Alba Carolina, Obeliscul ‘Horea, Cloșca și Crișan’, Muzeul Național al Unirii, Sala Unirii, Catedrala Romano-Catolică, Catedrala Încoronării, Palatul Principilor, Palatul Apor, Biserica memorială ‘Mihai Viteazul’, Sinagoga sunt doar câteva dintre cele 64 de obiective pe care vor fi amplasate plăcuțe de ghidaj turistic. Toate aceste locuri vor face parte dintr-un circuit virtual ușor de urmat, la îndemâna oricărui turist român și străin.

Concursuri QR Tour
Prima interacțiune cu plăcuțele turistice o puteți avea prin participarea la concursurile QR Tour, organizate prin proiect în Cetatea Alba Carolina, în perioada 8-15 noiembrie 2017. Startul se va da în fiecare zi, la ora 12.00, în incinta Muzeului Principia.

După înregistrare, participanții trebuie să scaneze codul QR de pe bannerul de concurs. Ulterior, vor primi pe telefon indiciile de concurs, text și foto, cu ajutorul cărora trebuie să descopere obiectivul din incinta Cetății care poartă plăcuța câștigătoare. În fiecare zi de concurs, se va acorda câte un premiu în valoare de 300 lei, celui care va descoperi primul monumentul cu plăcuța câștigătoare. Concurentul în cauză va primi pe telefon un mesaj care indică faptul că este primul care a identificat monumentul conform indiciilor din ziua de concurs. Ceilalți participanți vor fi informați, în momentul în care descoperă obiectivul în cauză, că există deja un câștigător. În fiecare zi, concursul se încheie la ora 17.00, iar premiul poate fi ridicat de la standul concursului până la ora 18.00. Concursurile se adresează localnicilor și turiștilor interesați să descopere Cetatea într-un mod inedit.

Regulamentul concursului este disponibil pe pagina de Facebook a proiectului.Promovarea patrimoniului cultural de excepție al orașului Alba Iulia cu ajutorul plăcuțelor turistice este posibilă prin proiectul ‘DESCOPERĂ PATRIMONIUL CULTURAL DIN ALBA IULIA PRIN QR COD!’. Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Bugetul total al proiectului este de 60.000 lei (50.000 lei-finanțare nerambursabilă AFCN și 10.000 lei—contribuția Primăriei Municipiului Alba Iulia).

Sursa foto si pagina proiectului: Descoperă patrimoniul cultural din Alba Iulia prin QR COD Facebook

919 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *