Rail Cargo Group și SBB Cargo implementează sisteme inteligente pe vagoanele de marfă

Rail Cargo Group și SBB Cargo implementează sisteme inteligente pe vagoanele de marfă

Digitalizarea nu se oprește la vagoanele de marfă, de aceea, Grupul Rail Cargo, SBB Cargo și PJ-Messtechnik colaborează în prezent pentru dezvoltarea unui sistem semi-automatizat de pregătire a trenurilor. Vagoanele de marfă ale unui tren de încercare au fost deja echipate cu senzori și componente electronice care permit testarea automată a instalațiilor de frânare. Mecanicii unităților de tracțiune pot verifica frânele direct prin tableta din cabina de conducere. Atât funcția, cât și eficacitatea frânelor sunt vizibile dintr-o privire.

Aceste componente electronice montate pe vagon permit obținerea unor informații importante. Locația vagonului, kilometrajul și viteza acestuia pot fi determinate exact în orice moment prin intermediul unui semnal GPS. În plus, senzorii speciali, cum ar fi senzorii de presiune, pot afișa starea încărcării. Și accelerometrele speciale înregistrează toate efectele de manevră. Nu în ultimul rând, starea componentelor critice, cum ar fi roțile, poate fi monitorizată în mod continuu.Telematica și senzorii fac din vagonul de marfă o piesă de material rulant digital și inteligent, un comunicator virtual și un mesager. Prin intermediul acestor tehnologii, datele sunt transmise pe o rețea mobilă către server, unde sunt apoi evaluate și analizate.
Proiectul în prima etapă va consta în echiparea a aproximativ 13.700 vagoane cu GPS până la sfârșitul anului 2020. În special în domeniul gestionării vagoanelor, costurile pot fi reduse semnificativ prin această tehnologie, calitatea logisticii fiind mărită, iar numărul de vagoane goale fiind redus. Astfel, bazele traficului feroviar de marfă digitală și automatizată au fost acum stabilite.

Foto&info: Rail Cargo Group

1.106 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *