Siemens Mobility va livra 50 de locomotive Vectron Dual Mode către DB Cargo și DB Bahnbau Group

Siemens Mobility va livra 50 de locomotive Vectron Dual Mode către DB Cargo și DB Bahnbau Group

DB Cargo AG și DB Bahnbaugruppe GmbH au comandat împreună un total de 50 de locomotive de la Siemens Mobility. Locomotivele Vectron Dual Mode vor fi livrate cu adaptări specifice pentru gama de servicii planificată cu DB Cargo și DB Bahnbau Group. Locomotivele pot fi acționate fie cu motorină, fie cu electricitate. Comanda este o opțiune preluată de DB dintr-un acord-cadru încheiat în septembrie 2020. Prin această comandă, flota DB Cargo va crește la 146 de locomotive Vectron Dual Mode, iar Grupul DB Bahnbau va primi patru locomotive de acest tip pentru prima dată.

Livrarea locomotivelor va începe în 2026 și vor fi produse la uzina Siemens Mobility din München-Allach.

„Locomotiva Vectron Dual Mode sprijină DB în conversia ecologică a flotei lor. Pe tronsoanele electrificate ale rutelor, Vectron Dual Mode va funcționa într-un mod pur electric, iar pe tronsoanele neelectrificate, poate trece la funcționarea convențională și elimină necesitatea schimbării locomotivelor. Acest lucru va reduce emisiile de CO2, va reduce costurile de întreținere și va ajuta DB să implementeze lanțuri de aprovizionare mai durabile”, a declarat Albrecht Neumann, CEO Rolling Stock la Siemens Mobility.

Chiar dacă principalele linii de cale ferată din Germania sunt deja electrificate, așa-numitul „last mile” poate fi de obicei exploatat doar cu locomotive cu ardere internă. Vectron Dual Mode oferă un înlocuitor durabil și economic pentru locomotivele diesel convenționale. Până în prezent, Siemens Mobility a vândut 195 de locomotive Vectron Dual Mode către 18 clienți. Locomotiva se bazează pe platforma și componentele dovedite Vectron. Este proiectată să funcționeze pe un sistem de tensiune AC de 15 kV și este echipat cu sistemul de control al trenului PZB.

Foto&info: Siemens Mobility727 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *