Siemens Mobility va livra 28 de trenuri regionale Mireo pentru Baden-Württemberg

Siemens Mobility a prezentat primul tren din noua generație Mireo

Siemens Mobility a câștigat comanda pentru livrarea a 28 de trenuri regionale Mireo electrice cu trei vagoane pentru proiectul pilot „Digital Node Stuttgart” (DKS) al „Digital Rail Germany” (DSD). Trenurile vor avea echipament DSD complet, inclusiv cel mai recent ETCS automat (Sistemul european de control al trenurilor) și Operarea automată a trenurilor de Nivel 2 (GoA 2) (ATO). Mireo va putea funcționa pe pante abrupte și va fi aprobat pentru funcționare în Austria. Acordul-cadru, semnat cu Institutul de Stat pentru Vehicule Feroviare Baden-Württemberg (SFBW), include un contract de întreținere pe zece ani cu opțiune de prelungire cu încă 20 de ani. Trenurile vor fi livrate în timp record între noiembrie 2025 și aprilie 2026. Comanda este în valoare de aproximativ 300 de milioane de euro.

Trenurile Mireo vor fi fabricate în rețeaua uzinelor Siemens Mobility. Trenurile trebuie să fie puse în funcțiune în infrastructura Digital Node Stuttgart, deoarece numai trenurile cu sisteme ETCS care funcționează în mod specific vor putea opera pe acele rute. Aceasta este prima comandă pentru Siemens Mobility care necesită implementarea unui echipament complet de tren DSD.

Toate cele 28 de trenuri Mireo vor avea echipamente DSD, inclusiv sistemul european de control al trenurilor și unități de bord care să permită operarea automată a trenurilor de nivel 2 (GoA 2), conform STI ZZS 2023 cu versiunile de sistem SV2.0 și până în 2030 cu SV3. În calitate de sistem pentru digitalizarea feroviară, ETCS deschide calea pentru un transport feroviar armonizat, transfrontalier și, mai ales, sigur în rețelele feroviare europene și mondiale. Siemens Mobility echipează, de asemenea, noile trenuri cu un sistem de monitorizare a integrității, precum și cu sistemul de comunicații mobile pentru viitorul feroviar pentru prima dată în Germania. Acest echipament digital permite operațiuni de economisire a energiei, programate mai strict, prin semnalizare predictivă digitală și instrucțiuni de conducere.

În cursul implementării la nivel național a „Digital Rail Germany”, inclusiv proiectul pilot Digital Node Stuttgart, trenurile existente achiziționate de Institutul de Stat pentru Vehicule Feroviare Baden-Württemberg (SFBW) și închiriate diferitelor companii de exploatare feroviară (EVU) vor fi echipate ulterior cu echipament de tren DSD. Trenurile vor funcționa inițial în regiunea metropolitană Stuttgart ca parte a proiectului pilot DKS și, ulterior, vor fi utilizate în întreg statul Baden-Württemberg și statele învecinate. Este planificată aprobarea trenurilor pentru operarea în Austria și pentru rutele de frontieră către Elveția, cum ar fi către gara centrală din Basel.

Foto&info: Siemens Mobility

256 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *