InnoTrans 2022 – Siemens și DB Cargo prezintă locomotiva Vectron Dual Mode

InnoTrans 2022 – Siemens și DB Cargo prezintă locomotiva Vectron Dual Mode

Siemens Mobility și DB Cargo au adus în cadrul InnoTrans 2022 una din locomotivele Vectron Dual Mode comandate de DB Cargo și DB Bahnbau Group. O ultimă comandă pentru acest tip de locomotive, 50 la număr, a fost lansată în 2020. Cu această comandă flota DB Cargo va ajunge la 146 locomotive Vectron Dual Mode, locomotivele urmând să fie livrate până în 2026.

Mai multe imagini cu toate exponatele prezentate pot fi vazute în secțiunea dedicata InnoTrans 2022 pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde vor fi realizate etapizat toate prezentările.

Locomotiva pe ecartament standard și voltaj 15 kV/16,7 Hz dezvoltă o putere de 2210 kW în modul electric și 926 kW în modul diesel. Are o greutate de 84 tone și se alimentează diesel cu 1500 litri de combustibil. Lungimea este standard de 20,5 metri pentru platforma Vectron. Locomotivele pot fi echipate cu ETCS, fiind deja echipate cu PZB. Ca funcții suplimentare, compania va implementa control radio și un sistem inovativ pentru manevre cu iluminare și control digital la distanță.

„Locomotiva Vectron Dual Mode sprijină DB în conversia ecologică a flotei lor. Pe tronsoanele electrificate ale trenurilor lor, Vectron Dual Mode va funcționa într-un mod pur electric, iar pe tronsoanele neelectrificate, poate trece la funcționarea convențională și poate elimina necesitatea schimbării locomotivelor. Acest lucru va reduce emisiile de CO2, va reduce costurile de întreținere și va ajuta DB să implementeze lanțuri de aprovizionare mai durabile”, a declarat Albrecht Neumann, CEO Rolling Stock la Siemens Mobility.

Chiar dacă principalele linii de cale ferată din Germania sunt deja electrificate, așa numita ultima mila poate fi de obicei parcursă doar cu locomotive cu ardere internă. Modelul Vectron Dual oferă un înlocuitor durabil și economic pentru locomotivele diesel convenționale.

758 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *