A fost semnat contractul de finanțare pentru drumurile din județul Brașov

A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul ‘Modernizare drum interjudețean DJ 104A, DJ 105C și DJ 105P — format din DJ 104A, km 0+000 — 45+000, DJ 105C km 6+300 — 3+800, DJ 105P 0+000 — 3+800’.

Proiectul, în valoare totală de aproape 147 milioane lei, din care aproape 123 milioane reprezintă fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, are ca obiectiv principal creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane. Astfel, vor fi refăcute drumurile din localitățile Sinca, Hârșeni, Lisa, Recea, Sâmbăta de Sus, Drăguș, Viștea, Ucea, dar și din orașul Victoria.Proiectul mai presupune construcția de trotuare și amplasarea de stații de transport public.
Se estimează că, datorită dezvoltării infrastructurii de transport, vor fi atrași în zonă noi investitori, iar numărul turiștilor care vizitează sau tranzitează zona va crește.

Proiectul este finanțat prin POR 2014 — 2020, Axa prioritară 6 — Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritate de investiții 6.1 — Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructură TEN-T.

Despre Programul Operațional Regional 2014 — 2020
Programul Operațional Regional (POR) 2014 — 2020 are ca obiectiv general creșterea competitivității economice și îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, infrastructurii și serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să își poată gestiona în mod eficient resursele și să își valorifice potențialul de inovare și de asimilare a progresului tehnologic.Aceste obiective sunt traduse în 11 axe prioritare plus o axă de asistență tehnică, care au în total o alocare estimată de 8,2 miliarde de euro, din care 6,6 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), iar 1,6 miliarde de euro — contribuție națională.

Serviciul Comunicare Instrumente Structurale și Helpdesk
Foto: Andrei Marian

689 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *