Reloc Craiova oferă o nouă viață pentru primele locomotive diesel GM modernizate în anii 2000

Începând de astăzi, una din primele două locomotive modernizate la începutul anilor 2000 la Electroputere Craiova cu General Motors, GM 847, a revenit la tracțiunea trenurilor din sudul țării, după reparația capitală tip RR prin care a trecut la Reloc Craiova începând cu finalul anului 2021 cand a ajuns la uzina din Craiova, acolo fiind dus și GM 834 tot pentru reparație capitală. Cele două locomotive au reprezentat capul de serie al celor 59 de locomotive, restul de 57 de locomotive fiind construite cu un design diferit și o serie de echipamente standardizate, față de primele două care au beneficiat de o serie de echipamente, in special electronice, experimentale. Locomotiva a fost retrasă în anul 2021 în urma unui incendiu, fiind trimisă ulterior la Reloc.

În prezent la Reloc se lucrează la finalizarea reparației locomotivei GM 834, care urmează să fie livrată depoului București Călători în prima parte a acestui an. Reparația vizează atât partea mecanică, reparația caroseriei, revopsirea locomotivei cât și partea de motor și comenzi, fiind utilizate piese noi, aduse direct de la producătorul General Motors, cât și de la producătorii echipamentelor instalate cu ocazia modernizării locomotivei. Anterior, locomotiva a beneficiat de un RR în depoul București Călători, fiind repusă în circulație în anul 2013, după mai mulți ani de conservare. Locomotivele au fost detașate o perioadă până în 2010 la depoul Sibiu, de la sosire fiind retrase din circulație, GM 834 fiind retras din circulație de aproape 15 ani.

Reparația celor două locomotive face parte dintr-un acord cadru dintre CFR Călători și Reloc Craiova, pentru 21 de locomotive, al doilea ce vizează această serie, primul fiind derulat în perioada 2015-2019, în cadrul celor două contracte toate cele 59 de locomotive GM trecând prin reparație tip RR.

Mai multe poze si discutii gasiti si pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu.

O galerie foto cu locomotiva GM 847 în prima zi dupa sosirea de la Reloc:

2.850 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *