InnoTrans 2022 – Stadler a prezentat rama cu baterii IPEMU pentru Marea Britanie

O unitate electrică multiplă alimentată independent (IPEMU), alimentată de la baterie, este unul dintre cele șapte vehicule pe care Stadler le-a prezentat la InnoTrans 2022. Comandat de Regiunea Liverpool City, acest tren inovator este primul de acest tip care operează în Marea Britanie și demonstrează angajamentul lui Stadler față de decarbonizare și atingerea emisiilor zero. Le permite clienților să extindă operațiunile pe linii neelectrificate și să evite lucrările de infrastructură. Regiunea Liverpool City a comandat șapte IPEMU, precum și 46 de EMU METRO din clasa 777, pentru rețeaua Merseyrail din nord-vestul Angliei, înlocuind în întregime flota veche.

Mai multe imagini cu toate exponatele prezentate pot fi vazute în secțiunea dedicata InnoTrans 2022 pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde vor fi realizate etapizat toate prezentările.

IPEMU-urile au potențialul de a înlocui unitățile alimentate cu motorină, ajutând clienții să reducă emisiile de carbon. Acestea pot rula pe linii neelectrificate, permițând clienților să extindă operațiunile, ceea ce înseamnă că modernizările costisitoare ale infrastructurii pot fi prevenite. Pasagerii pot evita schimbarea trenurilor pentru a face călătoria mai ușoară, mai convenabilă și mai atractivă, ceea ce, la rândul său, încurajează mai mulți oameni să ia trenul.

Capabil să atingă o viteză de 80 km/h când este complet încărcat și să parcurgă o distanță de 55 km cu o singură încărcare a bateriei, IPEMU se bazează pe Clasa 777 și își păstrează toate funcționalitățile de bază. Are același interior și niveluri ridicate de confort pentru pasageri și poate transporta același număr de pasageri. Calitatea călătoriei este lină, iar pasagerii nu vor observa trecerea de la modul EMU la modul IPEMU.

IPEMU este echipat cu un sistem de stocare a energiei pe bază de baterii. Echipamentul nou de tracțiune a bateriei este montat în cadru, iar sistemul de răcire este amplasat pe acoperiș. În timp ce un IPEMU rulează pe rețeaua electrificată, bateriile pot fi încărcate de pe a treia șină, precum și prin frânare regenerativă. IPEMU-urile pot fi reîncărcate în mai puțin de 15 minute, iar bateriile sunt capabile să treaca prin mai mult de 10.000 de cicluri de încărcare/descărcare.

536 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *