InnoTrans 2022 – Stadler prezintă prima rama Flirt AKKU cu baterii produsă pentru NAH.SH

Anul acesta la InnoTrans, cei de la Stadler au adus un nou model de ramă Flirt, numită AKKU, un vehicul alimentat cu baterii și electric, pentru Nahverkehrsverbund Schleswig-Holstein GmbH (NAH.SH). Operatorul NAH.SH a lansat achiziții pentru construcția de vehicule feroviare cu tehnologii alternative de propulsie, ca parte a primei licitații cu tehnologie deschisă organizată vreodată în Germania și a atribuit contractul pentru 55 de vehicule FLIRT AKKU cu baterie electrică, ca precum și întreținerea acestora pe o perioadă de 30 de ani, către Stadler în 2019.

Mai multe imagini cu toate exponatele prezentate pot fi vazute în secțiunea dedicata InnoTrans 2022 pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde vor fi realizate etapizat toate prezentările.

Modelul FLIRT Akku pentru Schleswig-Holstein, lung de 46 de metri, are 124 de locuri, precum și două zone multifuncționale spațioase și complet accesibile pentru scaune cu rotile, cărucioare și biciclete. Vehiculele regionale echipate total cu aer condiționat și fără trepte au compartimente pentru pasageri luminoase și spațioase și sunt echipate cu o toaletă accesibilă pentru scaunul cu rotile.

Vehiculul este proiectat pentru a opera pe rute neelectrificate sau doar parțial electrificate. Când rulează sub o linie de contact aeriană, vehiculul funcționează în mod electric tradițional și își încarcă bateriile. Când linia de contact aeriană se termină, poate trece la funcționarea cu baterie chiar și în timpul mersului. Acest lucru face ca FLIRT Akku să fie extrem de versatil pentru utilizare pe o gamă largă de rute, fără a produce emisii locale de CO2. Bateria poate fi încărcată nu numai sub liniile aeriene de contact, ci și la opriri electrificate și cu dispozitive standardizate UIC. În plus, energia cinetică este recuperată în timpul frânării.

Directorul general al NAH.SH Dr. Arne Beck: „Schleswig-Holstein a fost un pionier în licitația pentru succesorii vechilor trenuri diesel. Acum așteptăm cu nerăbdare noile trenuri cu baterii, care reprezintă un pas important pentru noi pe drumul spre transportul fără CO2. În același timp, acestea aduc mult mai mult confort pentru pasageri.”

„Prin FLIRT Akku, Stadler aduce o contribuție importantă la implementarea tranziției transportului – prin utilizarea de unități multiple moderne bazate pe sistem baterie-electric, rutele diesel de astăzi pot fi operate electric prin intermediul vehiculului și, prin urmare, într-un mod ecologic și eficient din punct de vedere energetic.”, spune Jure Mikolčić, CEO Stadler Germania.

603 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *