InnoTrans 2022 – Siemens prezintă noul metrou „X cars” pentru Viena

În cadrul expoziției de material rulant de la InnoTrans 2022, Siemens a prezentat două vagoane a noilor trenuri automatizate pentru Wiener Linien. Wiener Linien a comandat de la Siemens la sfârșitul anului 2017 livrarea a 34 de trenuri de metrou complet automatizate. Contractul include și întreținerea trenurilor pe o perioadă de 24 de ani și o opțiune pentru încă unsprezece trenuri. „X cars” vor fi operate complet automat pe noua linie U5 din Viena începând cu 2024. Trenurile pot funcționa și semi-automat sau manual pe liniile existente anterior. Livrarea trenurilor este programată să fie finalizată până în 2030. Trenurile sunt fabricate la fabrica Siemens din Viena.

Mai multe imagini cu toate exponatele prezentate pot fi vazute în secțiunea dedicata InnoTrans 2022 pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde vor fi realizate etapizat toate prezentările.

Odată cu introducerea primului X-car nou pe liniile U1-U4, o altă inovație va avea premiera pe șinele sistemului de metrou din Viena: primul sistem digital de informare și ghidare a pasagerilor din lume de acest fel. Prezentarea dinamică și vizuală a informațiilor din vagoane va face utilizarea transportului în masă în oraș și mai ușor și mai convenabil. Ecranele din interiorul vagonului deasupra fiecărei uși de tren oferă pasagerilor informații în timp real despre rutele și conexiunile următoare la următoarea stație.

„Cu noul X-car, vienezii primesc un tren de metrou de ultimă generație, care oferă toate cele mai recente informații exact acolo unde au nevoie: în timpul călătoriei. Suntem mândri că suntem prima companie de transport public din lume care oferă acest serviciu”, a declarat Alexandra Reinagl, Managing Director Wiener Linien.

Albrecht Neumann, CEO Rolling Material, „Siemens Mobility X-car este, de asemenea, un proiect software important: soluțiile noastre digitale aduc operațiuni complet automatizate și un sistem inovator și unic de informare a pasagerilor la nivel mondial la Viena. Pasagerii primesc informații chiar atunci când au nevoie, făcând transportul public și mai atractiv, eficient și convenabil.”

Noul sistem Passenger Info Plus a fost dezvoltat de Siemens Mobility și adaptat împreună cu Wiener Linien pentru a îndeplini cerințele speciale de transport public din Viena.

436 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *