InnoTrans 2022 – Siemens prezintă trenurile Mireo Plus B cu baterii achiziționate de germanii de la Baden-Württemberg

În cadrul expoziției InnoTrans 2022, Siemens a adus două rame inovatoare, achiziționate de Baden-Württemberg, ambele din generația Mireo Plus, una alimentată cu baterii, a doua alimentată cu hidrogen.

Mai multe imagini cu toate exponatele prezentate pot fi vazute în secțiunea dedicata InnoTrans 2022 pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde vor fi realizate etapizat toate prezentările.

Astfel, regiunea Baden-Württemberg a comandat încă 3 trenuri Mireo Plus B de la Siemens, parte a unui contract pentru 20 de rame semnat în 2020. Trenurile electrice cu baterie vor asigura traficul local fără emisii pe ruta Hermann-Hesse-Bahn între Renningen și Calw începând cu anul 2023. Astfel, trenurile vor putea opera fără a necesita alimentare diesel în zonele unde nu există rețea de contact. Ramele ating viteza maximă de 140 km/h, dezvoltând o putere de 1700 kW, fiind alimentate pe rețea de 15 kV. Au o capacitate de 120 călători și lungimea de 46,5 metri. Toate ușile de acces sunt facile, scaunele au spații generoase pentru călători și bagaje, iar trenul oferă spații generoase pentru biciclete și persoane în scaun rulant.

„Toate trenurile ar trebui să fie ecologice. Acolo unde încă nu există linii aeriene, ne bazăm pe soluții alternative și ecologice. Datorită propulsiei hibride cu baterie a lui Mireo Plus B, trenurile din regiunea Ortenau vor circula fără emisii din Decembrie 2023. Statul Baden-Württemberg este în frunte ca regiune de pionierat în Germania și finanțează introducerea și exploatarea trenurilor cu baterii în calitate de proprietar. Achiziția se bazează și pe „abordarea ciclului de viață”, ceea ce înseamnă că pentru pentru prima dată garantăm mentenanța pe toată perioada contractului”, a spus ministrul Transporturilor din Baden-Württemberg, Winfried Hermann.

Autonomia lui Mireo Plus B în modul baterie în condiții reale este de peste 80 de kilometri. Bateriile pot fi încărcate pe linia aeriană și prin utilizarea energiei de frânare. Sistemul de baterii este montat sub podea și include două containere pentru baterii. Se folosesc baterii litiu-ion cu durată lungă de viață. Este planificat ca Siemens Mobility să se ocupe și de întreținerea trenurilor timp de aproape 30 de ani. Trenurile sunt construite la uzina Siemens Mobility din Krefeld.

Pe lângă comanda pentru Baden-Württemberg, Siemens Mobility a mai primit două comenzi pentru Mireo Plus B: Niederbarnimer Eisenbahn (NEB) a comandat 31 de trenuri Mireo Plus B în 2021. Încă șapte trenuri vor merge la Midtjyske Jernbaner din Danemarca de la sfarsitul anului 2024.

564 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *