InnoTrans 2022 – Koncar a prezentat tramvaiul LF pentru Letonia

Anul acesta la Berlin, KONČAR a fost unul dintre expozanții tradiționali și proeminenți, ca principal exportator croat și lider regional în sectorul energiei și soluțiilor feroviare, care reprezintă Croația la InnoTrans din 2004, promovând industria locală și oferind o contribuție excepțională la competitivitatea națională. Anul acesta, KONČAR a expus cele mai recente soluții feroviare de înaltă tehnologie, inclusiv tramvaiul emblematic TMK 2300 LT cu podea joasă, care va ajunge în Letonia, unde va fi livrat unui client european important.

Mai multe imagini cu toate exponatele prezentate pot fi vazute în secțiunea dedicata InnoTrans 2022 pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde vor fi realizate etapizat toate prezentările.

În 2008, KONČAR a introdus tramvaiul cu podea joasă fabricat pentru orașul Zagreb, urmat de trenul cu podea joasă în 2010 și trenul diesel-electric în 2016. În septembrie, KONČAR a participat din nou la cel mai important târg internațional de tehnologie de transport din Berlin și a lansat un alt proiect emblematic din seria de succes a noilor soluții. Mai precis, KONČAR a dezvăluit tramvaiul cu podea joasă TMK 2300 LT dezvoltat și fabricat cu cercetare și dezvoltare, expertiză, instrumente și soluții tehnologice proprietare, pentru Liepājas Tramvajs din Letonia. Acesta este al treisprezecelea vehicul din seria de 14 tramvaie cu podea joasă pe care KONČAR le va livra în cadrul acordului. Letonia a asigurat până la 80% din finanțarea din programul UE de reconstrucție cuprinzătoare a rutei de tramvai și a teritoriului adiacent, iar parteneriatul confirmă relevanța și fiabilitatea soluțiilor feroviare KONČAR.

„A face parte la cel mai important târg internațional de tehnologie de transport din lume este o nouă validare a eforturilor noastre de a crea produse de înaltă tehnologie recunoscute la nivel global și, prin aceasta, de a consolida industria croată, în special în domeniul tehnologiei înalte. Suntem mândri că putem prezenta tramvaiul nostru cu podea joasă, dezvoltat și fabricat pentru un client european valoros, pe această piață a oportunităților. Cooperarea noastră superbă și de succes pe termen lung cu operatorul de transport public din orașul Zagreb a confirmat deja că avem viziunea, expertiza și instrumentele necesare pentru a conduce inițiative de mobilitate ecologică și durabilă. Suntem încântați de evoluțiile ulterioare în electrificarea transportului public și de noile oportunități pe piața europeană. Suntem încrezători că aceste oportunități, împreună cu calitățile noastre, vor fi recunoscute de potențiali noi clienți și parteneri ai InnoTrans”, a declarat Gordan Kolak, CEO KONČAR.

În acest an, delegația Grupului KONČAR, care a expus în două zone de expunere, a inclus KONČAR – Vehicule electrice, KONČAR – Electronică și Informatică, KONČAR – Institutul de Inginerie Electrică, KONČAR – Inginerie și KONČAR – Generatoare și Motoare. Pe lângă noul tramvai, care a fost expus în zona exterioară și expozițională de 21 de metri lungime, KONČAR a organizat și o expoziție interioară la standul de 87 m2, unde compania a prezentat un motor de tren cu podea joasă de 1250 kg cu puterea nominală 525 kW și tensiune 1000 V.

534 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *