Central European Media Enterprises scoate PRO TV la vânzare

pro tv

Central European Media Enterprises (CME), proprietarul brandului Pro TV, urmează să vândă toate activele din România, Slovacia și Cehia, urmând să ceară o sumă impresionantă și pentru brandul Pro TV România, spune pe blogul personal fostul maneger al agenției Mediafax, Orlando Nicoară. Acesta a format după plecarea din Mediafax, trustul de știri News.ro, alături de mai mulți oameni din echipa Mediafax.„Dupa exitul din Slovenia si Croatia cei de la CME se pregatesc sa vanda si restul operatiunilor, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Romania. In Bulgaria lucrurile par a fi destul de clare, cel mai probabil va cumpara unul din playerii locali. Cehia e la pachet cu Slovacia din multe motive. Ar ramane Romania.

Conform mai multor surse CME doreste sa vanda “la pachet” Cehia, Slovacia si Romania. Au deja o oferta pe masa de $800 milioane pentru Cehia si Romania dar vor sa obtina +$1 miliard.

Din punct de vedere rezultate, diferenta dintre Cehia si Romania este de doar cateva milioane, atat la venituri, cat si la profit, televiziunile Pro reducand decalajul fata de cehi in ultimii ani. As spune ca la +$1 miliard pentru cele doua tari, Pro-ul ar valoara +500 milioane. Adica un multiplu de 8-9 OIBTDA, mult sub multiplul de 17 cu care CME a vandut in Slovenia si Croatia,” scrie Orlando Nicoară.Sursa: Orlando Nicoara

857 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *