Bugetul pe 2022 aduce la Brașov investiții în noi autobuze electrice și infrastructură de transport public

Bugetul pe 2022 aduce la Brașov investiții în noi autobuze electrice și infrastructură de transport public

Primăria Municipiului Brașov a publicat proiectul de buget pe anul 2022, care la capitolul mobilitate aduce completarea plăților proiectelor deja implementate de achiziție a autobuzelor electrice SOR și a troleibuzelor Solaris Trollino 18, dar și proiecte noi, cum este achiziția de noi autobuze electrice și hibride articulate și simple. Mai mult, se investesc 76 de milioane de lei în modernizarea unui depou și continuarea implementării stațiilor de încărcare pentru autobuzele electrice.

„Brașovul pietonilor, bicicliștilor și al traficului relaxat, cum este denumită zona de mobilitate în comunicatul primăriei Brașov, include proiectele care vizează mobilitatea, dar abordarea este una sustenabilă. Astfel, 94,76 de milioane de lei sunt alocate eficientizării transportului public, prin achiziția de mijloace de transport prietenoase cu mediul, dar și prin asigurarea infrastructurii necesare dezvoltării acestui tip de transport. Alte 12,83 de milioane sunt alocate amenajării de parcări, de la park&ride-uri la principalele porți de intrare în oraș – Bartolomeu, Noua-Dârste, Triaj și DN 13 – la parcări rezidențiale multietajate.”

Pentru dezvoltarea pistelor pentru biciclete sunt alocate 4,86 de milioane de lei, iar pentru dezvoltarea sistemului de stații de încărcare dedicate autoturismelor electrice sunt alocate alte 4,86 milioane de lei. Aproape 20 de milioane lei sunt alocate pentru modernizarea străzilor, în special în zonele rezidențiale noi.

Benzile dedicate transportului public, zona stațiilor și a trotuarelor se bucură de o finanțare de 16,6 milioane lei, iar proiectul terminalului nou de transport din zona gării beneficiază de 14,3 milioane lei. De asemenea va continua implementarea sistemului de management informatizat al sistemului de transport, cu fonduri de 16 milioane lei.

Începând cu ianuarie 2019, transportul public din Brașov a început să se modernizeze, prin achiziția de autobuze moderne MenariniBus, urmate de troleibuzele Solaris Trollino 18 și autobuzele electrice SOR.

Foto: mobilitate.eu1.170 Vizualizări

1 thought on “Bugetul pe 2022 aduce la Brașov investiții în noi autobuze electrice și infrastructură de transport public

  1. Dacă tot vor să aducă autobuze electrice, de ce mai mențin troleibuzele? Rețeaua de contact, așa cum este acum, nu mai își are rostul. Ori o reconstruiesc așa cum a fost în anii 80, ori o scot de tot, căci mai mult încurcă acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *