Tinerii care au împlinit 18 ani pot aplica în perioada 12-26 iunie pentru bilete gratuite de tren pentru a realiza turul Europei în cadrul proiectului DiscoverEU

Tinerii care au împlinit 18 ani pot aplica în perioada 12-26 iunie pentru bilete gratuite de tren pentru a realiza turul Europei în cadrul proiectului DiscoverEU

În perioada 12-26 iunie, cetățenii UE în vârstă de 18 ani pot solicita bilete pentru a călători până la patru țări europene în cadrul inițiativei DiscoverEU. Puteți aplica aici.
DiscoverEU este o nouă inițiativă a UE bazată pe propunerea Parlamentului European. Oferă celor care au împlinit 18 ani șansa pentru o experiență de călătorie care să le permită să profite de libertatea de mișcare în Uniunea Europeană, să descopere diversitatea regiunilor europene, să se bucure de bogăția sa culturală și să se conecteze cu oameni din întregul continent. Prezentam aici o serie din informațiile și condițiile de aplicare, pentru ca toate detaliile să le puteți acces direct pe pagina Comisiei Europene.

Va avea loc din nou această inițiativă sau este o acțiune unică?
În cadrul unei acțiuni pregătitoare a Parlamentului European adoptată în martie 2018, Comisia selectează primul lot de cel puțin 15 000 de tineri în cursul primei runde de depunere a candidaturilor în iunie. Comisia va organiza o a doua rundă de cereri în toamna anului 2018, pe baza feedback-ului pe care îl va primi de la primul tur. Succesul și continuarea programului DiscoverEU până în 2020 va depinde de recepția acestuia de către publicul țintă. Pentru perioada bugetară 2021-2027, Comisia a propus alocarea a 700 de milioane de euro pentru această inițiativă, care ar trebui să poată finanța aproximativ 1,5 milioane de călătorii pentru tinerii europeni.

De ce nu oferiți această oportunitate tuturor celor de 18 ani?
Scopul ar fi să ofere cât mai multor tineri posibil șansa de a beneficia de această nouă inițiativă pentru a explora Europa. Totuși, bugetul de 12 milioane de euro nu permite să ofere această oportunitate tuturor celor în vârstă de 18 ani din Europa. În UE, în jur de 5,8 milioane de tineri împlinesc 18 ani în fiecare an. Dacă presupunem că numai 50% dintre aceștia ar fi interesați de o călătorie de călătorie, acest lucru ar presupune – având un preț mediu al biletelor de 255 EUR, costul aproximativ ar ajunge la 750 de milioane de euro pe an.

Va exista o cotă pe țară?
Selecția va fi efectuată în funcție de numărul de bilete de călătorie alocate fiecărui stat membru al Uniunii Europene. Această alocare se bazează pe ponderea populației statelor membre în comparație cu populația globală a Uniunii Europene.

Selectarea se va face pe baza naționalității indicate de solicitant în formularul de înregistrare. În cazul în care există mai puține solicitanți decât cotele fixe pentru anumite țări, biletele rămase vor fi distribuite între țările în care există mai mulți solicitanți decât cotele fixe.

Cine poate participa?
Toți cetățenii UE care vor avea vârsta de 18 ani la 1 iulie 2018 pot aplica. Aceasta înseamnă că tinerii născuți între 2 iulie 1999 (inclusiv) și 1 iulie 2000 (inclusiv) sunt eligibili să participe. Tinerii trebuie să își depună candidatura online prin Portalul European pentru Tineret în perioada de depunere a candidaturilor, începând cu data de 12 iunie 2018, ora 12.00 (ora CEST), până la 26 iunie 2018, ora 12.00 (ora CEST).

De ce este această inițiativă accesibilă numai tinerilor în vârstă de 18 ani?
Acțiunea pregătitoare a Parlamentului European, astfel cum a fost convenită în bugetul UE pentru 2018, se concentrează pe tinerii care împlinesc 18 ani, deoarece această vârstă reprezintă un pas important către maturitate și cetățenie europeană.

Pentru câte zile au participanții permis să călătorească?
Tinerii pot călători între minim 1 și până la 30 de zile inclusiv. Aceștia pot vizita de la 1 la 4 destinații străine (doar 28 de state membre ale UE), cu o călătorie de călătorie aranjată acasă. Călătoria trebuie să înceapă între 9 iulie 2018 și 30 septembrie 2018.


Foto: Andrei Marian

1.184 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *