Alstom construiește un depou ultramodern în București pentru exploatarea și mentenanța noilor rame Coradia Stream

ARF a anulat licitația pentru supervizarea implementării achiziției celor 37 de rame ce urmează să sosească începând de anul acesta

Alstom anunță că investește 50 de milioane de euro ca parte a angajamentului său de a înființa un nou depou de ultimă generație în București pentru întreținerea noilor trenuri electrice de pasageri Coradia Stream. Pentru a iniția proiectul, Alstom a contractat achiziția a 30.000 de metri pătrați de teren care include mai multe clădiri pe Calea Grivitei din centrul Bucureștiului, oferind acces la magistrala feroviară principală și Gara de Nord. Acordul a fost încheiat cu Atelierele Grivița, companie din București specializată în reparații de material rulant. Proiectul va include lucrări semnificative de modernizare a facilităților existente și construirea unora noi pentru a înființa un șantier modern și complet echipat pentru întreținerea celor 37 de trenuri de pasageri Coradia Stream achiziționate de Autoritatea de Reforma Căilor Ferate (ARF).

Faza inițială a investiției, un depou echipat pentru operațiuni de testare și întreținere, va fi gata până la sfârșitul lunii ianuarie 2024, iar finalizarea completă este așteptată în a doua jumătate a anului 2024. Noul depou va fi dotat cu utilaje de ultimă generație. și tehnologie care este utilizată în unitățile de întreținere a materialului rulant din toată Europa, inclusiv o facilitate de diagnosticare digitală bazată pe cea mai recentă tehnologie, inclusiv HealthHubTM, soluția Alstom pentru întreținere predictivă și gestionarea flotei și un strung pentru roți sub podea.

„Această investiție reprezintă angajamentul de durată al Alstom față de piața din România, unde furnizăm servicii de întreținere pentru flota de metrou din București de aproape 20 de ani. Investiția într-o nouă facilitate pentru trenurile electrice cu unități multiple (EMU) Coradia Stream pentru ARF marchează o piatră de hotar semnificativă pentru noi și va deschide un nou capitol al prezenței noastre în România, mai ales că finalizarea investiției coincide cu aniversarea a 30 de ani în ţară”, a declarat Gabriel Stanciu, Director General Alstom pentru România, Bulgaria şi Moldova.

Alstom recrutează în mod activ pentru noua unitate de întreținere, fiind așteptați să se alăture acestui proiect peste 50 de noi angajați și să urmeze un training specializat.

În martie 2022, Alstom și Autoritatea Română pentru Reforma Căilor Ferate (ARF) au semnat un contract pentru livrarea a 20 de trenuri interregionale Coradia Stream și servicii de întreținere asociate pe 15 ani. În septembrie 2022, a fost semnat un act adițional la contractul inițial pentru livrarea a încă 17 trenuri interregionale Coradia Stream și servicii de întreținere asociate de 15 ani. Aceste 37 de trenuri, aflate în prezent în producție, sunt primele EMU moderne noi achiziționate din România.

Foto: mobilitate.eu1.857 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *