Prezentare: STB recepționează primele autobuze Otokar Kent din lotul de 400 de unități pentru București

Prezentare: STB recepționează primele autobuze Otokar Kent din lotul de 400

Primele 20 de autobuze noi, din cele 400 recent achizitionate conform contractului incheiat de Primaria Municipiului Bucuresti cu asocierea OtokarOtomotiv ve Savunma Sanayi, au ajuns la Bucuresti si vor fi receptionate in perioada 31 octombrie – 2 noiembrie la autobaza Titan a STB.

Primăria a publicat o serie de imagini din Autobaza Titan, cu modelele de 10 și 12 metri, echipate cu aer condiționat, trape pentru persoanele cu dizabilități, sisteme de informare de ultimă generație și noile echipamente de taxare. Prezentăm o parte din imaginile publicate de Primăria Capitalei.

Otokar Kent 10 metri, autobuze ce vor fi introduse pe o parte din liniile de noapte, dar și pe trasee urbane din seria 106, 221, 185, 362, 327.

Otokar Kent 12 metri, autobuze ce vor fi introduse in prima faza pe linii urbane normale, din seria 336, 137, 601, 123, 330.

Și o serie de detalii ale modelului de 12 metri, sisteme de afișaj, trapă și ticketing.

Prin dispozitia Primarului General, s-a infiintat comisia de receptie a autobuzelor, comisie formata din specialisti ai directiilor Trasporturi si Achizitii din cadrul PMB, dar si din specialisti ai STB. Comisia va verifica daca autobuzele respecta toate criteriile tehnice de atribuire, conform caietului de sarcini. Dupa finalizarea procedurii de receptie, se va convoca sedinta de indata a Consiliului General pentru ca primele 20 de autobuze sa fie concesionate, conform Legii 92/2007 modificata prin OUG 89/2018, catre Societatea de Transport Bucuresti, operatorul serviciului de transport public din Capitala.

Ulterior aprobarii in Consiliul General al Municipiului Bucuresti a concesiunii, STB va depune la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor toate documentele pentru obtinerea numerelor si a taloanelor si va inregistra autobuzele la Directia taxe si impozit. Se estimeaza ca toate procedurile premergatoare se vor finaliza pana la jumatatea lunii noiembrie, cand autobuzele vor fi scoase, progresiv, in trafic.

Reamintim faptul ca in luna iunie a acestui an, Primarul General, Gabriela Firea, a semnat impreuna cu managerul general al Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, Serdar Gorguc, contractul prin care Primaria Capitalei achizitioneaza 400 deautobuze noi Euro 6, primul mare proiect din Planul de Mobilitate Urbana derulat de catre actuala Administratie.

Conform graficului de livrari, pana la sfarsitul acestui an, vor veni la Bucuresti primele 100 de unitati, urmand ca anul viitor, sa ajunga si restul de 300 de autobuze. Valoarea tranzactiei este 100 milioane euro plus TVA. Autobuzele sunt de trei tipuri in functie de traseele pe care vor circula: 320 de autobuze de 12 m, 50 autobuze de 10,7m si 30 de autobuze de 18.Foto&info: Primăria Municipiului București

1.544 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *