Softronic avansează rapid cu locomotivele pentru Bulgaria și pregătește noi serii pentru DB, LTE și Green Cargo

Softronic Craiova lucrează constant la producția de locomotive, în special în ultimii ani, odată cu creșterea cererii de locomotive noi atât pe piața din România cât și pe piața din Europa, iar următoarea perioadă va aduce cereri în creșteri atât pentru Softrnic cât și pentru toți producătorii și furnizorii de locomotive noi. În prezent se așteaptă livrarea locomotivei 062, către EP Rail, ultima locomotivă de acest tip livrată pentru EP Rail înaintea achiziției operatorului de către VTG.

În prezent, Softronic lucrează la cele două locomotive, 063 și 064, pentru operatorul bulgar Bulmarket, care le va utiliza în special în România, la compania locală United Railways. Contractul pentru cele două locomotive a fost semnat la finalul anului 2021, urmând ca acestea să fie livrate companiei până în vara acestui an.
În continuarea proiectelor, sunt comandate mai multe unități pentru DB Cargo România, LTE Rail, Green Cargo dar și pentru Cargounit Polonia, fiind un nou operator de locomotive Transmontana după ce anul 2021 a adus primele locomotive comandate de Vest Trans Rail și United Railways.

Pe lângă construcția de locomotive noi, Softronic realizează permanent și reparații tip RR la cele existente, în prezent fiind în lucru 610-100 (LEMA 020) a CER Ungaria și LEMA 011 a CTV. În curs de finalizare este 016 a DB Cargo Romania. Odată cu finalizarea reparației tip RR, LEMA 011 a CTV va fi colantată într-o tematică națională, la fel ca 007, EG 009 și noile 051 și 061.

Foto: mobilitate.eu2.908 Vizualizări

1 thought on “Softronic avansează rapid cu locomotivele pentru Bulgaria și pregătește noi serii pentru DB, LTE și Green Cargo

  1. Vad ca s-au miscat super rapid cu unitatile Bulmarket, felicitari Softronic!

    Apropo, cele pentru Cargounit sunt pentru RO, da? (nu de alta dar nu ma astept ca Softronic sa faca LEMA si pentru retele de 3kV cum e cea din Polonia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *