Skoda livrează 22 de tramvaie bidirecționale în orașul german Kassel

Skoda livrează 22 de tramvaie bidirecționale în orașul german Kassel

Călătorii dintr-un Kassel vor folosi tramvaiele Škoda în viitor. Consiliul de administrație al companiei locale de transport Kasseler Verkehrs-Gesellschaft (KVG) a lansat o comandă pentru 22 de tramvaie noi, de 30 de metri, bidirecționale, de la atelierele Grupului Škoda, cu opțiune de cumpărare a altor 18 tramvaie. Valoarea contractului (fără a include opțiunea de achiziție a mai multor tramvaie) este de 88 de milioane EUR și este cea mai mare investiție în vehicule din istoria KVG. Primele tramvaie sunt programate pentru livrare în 2026.

Transportul public din Kassel este bazat pe tramvaie. Tramvaiele transportă 48 de milioane de pasageri pe an, adică 80% din numărul total de pasageri. Restul transportului este asigurat de autobuze și trenuri.

Producția noilor tramvaie bidirecționale pentru Kassel este programată să înceapă la sfârșitul anului 2024. La fel ca și tramvaiele existente, noile vehicule vor avea o lungime de 30 m și un cuplaj Albert care permite atașarea unui tramvai suplimentar sau remorcă. Fiecare dintre tramvaie va avea patru uși pe fiecare parte pentru ca pasagerii să urce și să coboare și, desigur, un design cu podea joasă pentru a facilita urcarea și coborârea persoanelor cu mobilitate redusă.

Tramvaiele pentru Kassel vor fi printre primele din grupul Škoda care vor fi echipate cu sistemul anti-coliziune avansat al Škoda, care crește siguranța și protejează pasagerii și pietonii. Includerea acestei tehnologii demonstrează concentrarea clară a Grupului Škoda pe inovație și angajamentul său de a acorda prioritate siguranței pasagerilor. Škoda a prezentat această nouă caracteristică de siguranță pentru prima dată la târgul InnoTrans 2022.

Noul sistem anti-coliziune al Grupului Škoda creează un tunel virtual în fața tramvaiului în care detectează toate obstacolele statice și dinamice și, dacă detectează unul, alertează vatmanul și activează frâna de urgență. Întreaga zonă înconjurătoare este monitorizată de o suită de senzori care includ LiDAR, o unitate IMU și o cameră. LiDAR este responsabil pentru cartografierea 3D a zonei înconjurătoare într-un interval de 100-150 m atât în câmpul vizual orizontal cât și vertical. Unitatea IMU furnizează informații despre înclinarea vehiculului în sistem și ajută la ieșirea senzorului de la sistemul anti-coliziune să reflecte profilul liniei. Camera oferă imagini 2D de înaltă rezoluție care surprind mai multe detalii.

Livrarea primului tramvai către Kassel este programată pentru 2026. Aceasta ar trebui să fie urmată de teste tehnice și încercări pe șinele orașului. După aprobarea de către Autoritatea de Supraveghere Tehnică (TAB) a Consiliului Regional Darmstadt, primele tramvaie noi pot fi puse în funcțiune în mod regulat din 2027. Acestea vor circula în cadrul rețelei urbane operate de KVG care, pe lângă Kassel însuși, include și Vellmar, Baunatal, Lossetal și alte zone învecinate.

Tramvaiele grupului Škoda operează, de exemplu, în prezent în orașele germane Chemnitz și Schöneich, iar Škoda produce în prezent vehicule noi pentru alte șapte orașe.

Foto&info: Skoda Group

531 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *