Prima ramă electrică Alstom Coradia Stream a ajuns în România la Curtici urmând să sosească la București prin Sighișoara – Brașov

Prima ramă electrică Alstom Coradia Stream a ajuns în România la Curtici urmând să sosească la București

Prima din cele 37 de rame electrice Alstom Coradia Stream achiziționate de ARF pentru transportul feroviar din România a sosit în această seară la Curtici, o serie de imagini fiind transmise redacției de către ARF. La ora actuală rama este în curs de pregătire pentru a începe drumul către București Nord, pe ruta Arad – Sighișoara – Brașov – București, la ora actuală primind deja autorizația de la Poliție și ASFR. Este prima ramă electrică nouă achiziționată în România ca produs de serie, singurele rame electrice care au circulat în România fiind o serie de prototipuri produse înainte de 1990 la Electroputere Craiova și o serie de rame achiziționate second hand din Franța în anii 2000. Singurele rame electrice noi care circulă în România sunt cele 3 rame Softronic Hyperion, produse de uzinele Softronic Craiova.

Noua serie Alstom Coradia Stream urmează să intre în circulație în prima parte a anului 2024, prima ramă ce a sosit în România urmând să treacă printr-o etapă de testare și autorizare extinsă, fiind primul tren de acest tip din țara noastră. Primele trenuri care vor fi deservite vor circula pe rutele București – Constanța și București – Brașov.

Foto: ARF3.201 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *