Măsurile de interzicere a traficului auto pe porțiuni din Calea Moșilor sunt ineficiente fără o semnalizare și impunere a acestora

Măsurile de interzicere a traficului auto pe porțiuni din Calea Moșilor sunt ineficiente fără o semnalizare și impunere a acestora

Începând cu 17 noiembrie, Primăria Capitalei a demarat un proiect mult așteptat și necesar pentru optimizarea circulației liniilor de tramvai 16 și mai ales 21, în special linia 21 având un caracter rapid, calea de rulare fiind separată cu garduri pe tot traseul, excepție Calea Moșilor între Carol și Piața Sfântul Gheorghe.

Astfel, măsurile luate arată după cum urmează, fiind vizate toate vehiculele, excepție transportul public, intervențiile și bicicletele/motocicletele:
– Accesul interzis pe Calea Moșilor între Str. Sfinților și Bd. Hristo Botev, pe sensul spre Piața Sf. Gheorghe
– Accesul interzis pe Calea Moșilor între St. Radu Calomfirescu și Bd. Hristo Botev, pe sensul spre Obor
– Accesul interzis pe Calea Moșilor între Str. Pictor Ștefan Luchian și Bd. Carol I, pe sensul spre Obor

Practic, au fost restricționate tronsoanele unde traficul auto ținea mult în loc tramvaiele, la semafoarele intersecției cu Hristo Botev și la semaforul de ieșire de pe Calea Moșilor în intersecția cu bulevardul Carol. Proiectul a fost implementat începând cu data de 17 noiembrie, fiind anunțat cu cel mult o zi înainte, iar în teren doar ocazional au stat agenți de poliție pentru redirecționarea traficului. Singurele semne de circulație care anunță modificarea sunt amplasate doar în câteva locuri, unde pur și simplu sunt văzute târziu de șoferii care oricum nu țin cont de semnalizarea rutieră în general, în special când vorbim de acordarea priorității transportului public și a parcării interzise.

Mobilitate.eu a fost în zonă în 18 noiembrie în jurul orei 15-16, moment în care nu existau agenți de poliție care sa redirecționeze traficul, nu au fost realizate un minim de marcaje necesare semnalizării din timp a acestor modificari, iar traficul se desfășura normal, practic autoritățile dau impresia că au luat această măsură doar pe hârtie pentru a ne spune mai târziu că este ineficientă.

Eficiența unei măsuri de acest tip poate fi dată doar prim semnalizarea atât prin semne cât și prim marcaje pe carosabil, implementarea acestora având costuri minime, dar efecte bune în teren. Mai mult, alocarea unor echipe de la Poliția Locală în zonă, care să monitorizeze inclusiv parcările ilegale pe trotuar, ar duce la eficientizarea traficului în toată zona dintre Carol 1 și Piața Sfântul Gheorghe.

De asemenea, tramvaiele liniei 21 se blochează constant din cauza mașinilor parcate în zona terminalului Piața Sfântul Gheorghe, cauza fiind lipsa unor limitări, prin stălpi sau borduri, măsură care ar putea fi implementată în câteva ore, prin montarea a maxim 20 de stălpișori care să blocheze parcarea în zonele cu probleme, în special la intararea în terminal. Este greu de crezut că primăria nu cunoaște această problemă care se repetă săptămânal, multe probleme ale transportului public având rezolvări mult mai simple și rapide, dar care nu sunt luate de autorități.



Foto: mobilitate.eu

1.073 Vizualizări

3 thoughts on “Măsurile de interzicere a traficului auto pe porțiuni din Calea Moșilor sunt ineficiente fără o semnalizare și impunere a acestora

  1. La Sfântul Gheorghe clar trebuie facut ceva la cum se parchează acolo.Ar trebui lăsată liberă si linia care face legătura între sfântul gheorghe si sfânta vineri (acel colt) deoarece se poate intampla sa fie o problema si ca tramvaiele care întorc la sfânta vineri sa poata întoarce la sfântul Gheorghe.Rar de tot posibilitatea asta dar exista.La fel ca si cu bucla de pe Dristor s a tot zis ca o eliberează si redevine activa dar cand au fost maratoane si altele de genul tot pe relația Dudești-Vitan s-a întors.Altfel nu vad graba ca sa se activeze bucla de la Dristor ca Camill Ressu cel putin nici nu apare pe lista de investiții deci liniile de la Dristor în viitorul apropiat nu au cum sa fie afectate.

  2. Marian,am văzut că la capitolul modernizări de linii de tramvai este si cea cu cet vestul,si anume este în plan reactivarea acestui capăt de la cet vest si renunțarea la a mai întoarce 47 ul la Unirii?In alta ordine de idei nu inteleg grabă de a moderniza linia de tramvai de la „Budapesta” pana la Carol cand ai alte locuri cu tronsoane de linii mult mai proaste prin capitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *