A fost finalizat designul noilor tramvaie Astra Imperio pentru București

A fost finalizat designul noilor tramvaie Astra pentru București

Stelian Bujduveanu, Viceprimarul General al Municipiului București, anunță că a fost finalizat proiectul de design al modelului de tramvai Astra Imperio care va circula în București, începând cu luna aprilie a anului 2022. Astfel, Viceprimarul mai declară:

🚊 Tramvaiul bucureștean va deveni una din principalele soluții de transport din Capitală: modern, confortabil, silențios, rapid, cu o capacitate mărită de transport. Sunt convins că acest mijloc de transport va deveni o alternativă viabilă de a călători prin oraș. Fie ca mergi la școală, la facultate, la muncă sau pur și simplu la o plimbare prin oraș.
Condițiile oferite de noile tramvaie sunt dintre cele mai moderne: spațioase, design interior deosebit, confortabile (beneficiază de un sistem de suspensii și amortizoare inovator), silențioase pentru exterior, izolate fonic pentru interior și, cel mai important, accesibile pentru toate categoriile de călători.
Cu o podea 100% coborâtă, tramvaiul asigură transferul ușor al călătorilor la urcare și coborâre, fără obstacole sau zone înguste în dreptul ușilor de acces.
♿ Noul tramvai va avea rampe de acces acționate electronic din buton, pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, va exista loc special pentru biciclete, iar părinții vor putea urca ușor căruciorul cu copii mici, având la rândul lor spații special destinate pe timpul călătoriei (zone prevăzute cu dispozitive de asigurare a căruciorului).
🌳 Călătoria cu tramvaiul și utilizarea regulată a acestei alternative de transport va avea un impact pozitiv și asupra mediului: fără poluare fonică și fără noxe în București.
___
Achiziția celor 100 de tramvaie de la Astra Vagoane SA Arad va aduce beneficii multiple pentru București:
-> Sănătate publică: tramvaie silențioase (fără poluare fonică), 100% electrice (fără noxe)
-> Mobilitate: Legături utile între cartiere, alternativă rapidă, modern și confortabil pentru călătoria în București
-> Estetică urbană deosebită
🧩 Punem Bucureștiul în mișcare! Sunt pași importanți către mobilitate, pași spre normalitate.1.888 Vizualizări

2 thoughts on “A fost finalizat designul noilor tramvaie Astra Imperio pentru București

  1. Din ce am inteles va ajunge la Dudești pentru inaugurarea tramvaiului,prototipului dar si pentru a inaugura Vasile Milea si implicit reintragirea inelarului…Vasile Milea va fi deschis circulației tramvaielor după anul nou sau pana in sărbători?Ar fi voci ca vor sa tragă tare pana in sărbători…Salutări

    1. Vasile Milea nu va fi gata mai repede de luna martie, este imposibil, doar daca ar lucra non stop, ceea ce vedem clar ca nu se intampla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *