STB SA a introdus în circulație un nou tramvai modernizat la URAC

STB SA a introdus în circulație un nou tramvai modernizat la URAC

STB SA continuă procesul de reparații capitale și modernizări în cadrul URAC, uzina operatorului de transport unde se realizează operațiunile de mentenanță pentru parcul circulant, în special pentru cel de tramvaie. Astfel, tramvaiul V3A-2010-CA #318 este cel mai nou tramvai modernizat la URAC, acesta fiind transformat în tramvai cu tracțiune asincronă, podea parțial coborâtă și interior modernizat, fiind al 24lea tramvai modernizat în această variantă și al 3lea ce beneficiază de interiorul modernizat și noua schemă de vopsire a STB SA. O serie mai mare de imagini poate fi văzută pe Platforma de comunicare mobilitate.eu.

Tramvaiul beneficiază de podea coborâtă în zona ușii 3, camere video pentru interior și exterior, având și un sistem de asistență video pentru vatman, sisteme de informare audio și video pentru călători, scaune noi cu șesut ergonomic și prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile. La ora actuală la URAC mai sunt în lucru cel puțin tramvaiele 068, 311, 337 și 138, care vor trece prin același tip de modernizare, planurile STB SA fiind pentru modernizarea a 7 astfel de tramvaie anual, procesul depinzând de alocarea fondurilor necesare și ritmul în care sosesc materialele la URAC.

Tramvaiul aparține de depoul Bucureștii Noi, circulând prima dată pe linia 44, pentru ca zilele următoare să circule și pe linia 41, metroul ușor al capitalei. Aici, circulă 20 de tramvaie Astra Imperio Metropolitan și 8 tramvaie V3A-CH-PPC și V3A-2010-CA moderizate la URAC în ultimii ani, urmând ca în scurt timp pe linia 41 să mai vină 4 tramvaie Imperio, iar 4 tramvaie modernizată să echipeze parcul altor linii din oraș. La ora actuală depoul Bucureștii Noi trimite constant tramvaie V3A modernizate și pe liniile 11, 24, 44, 45.

Parcul de tramvaie al STB SA se modenizează constant începând cu anul 2022, odată cu sosirea tramvaielor Imperio și continuarea proiectelor de modernizare la URAC, dar societatea are la ora actuală o mare critică generală din cauza menținerii în circulație a ultimelor tramvaie Tatra, vechi de 50 de ani, ultimele 7 vagoane circulând în zile lucrătoare pe liniile 19 și 47, iar în weekend doar un vagon mai circulă pe linia 47, pentru cele 7 existând posibilitatea de retragere din circulație pe măsura intrării în circulație a ultimelor tramvaie Imperio.

Foto: mobilitate.eu7.089 Vizualizări

1 thought on “STB SA a introdus în circulație un nou tramvai modernizat la URAC

  1. În sfârșit. Greu a ieșit. Dar sper să treacă și celelalte CH-PPC prin rk. Unele arată zici că au făcut ambele războaie. Apoi, numărul de tramvaie pare că a scăzut. Multe linii vin foarte greu, 1 și 10 mai rău ca înainte. Nu putem încă renunța la V3A până nu avem tramvaie noi . Lipsesc din păcate destule Imperio din diverse motive (defecte, accidente, oprite pentru revizie și inspecție), destule V3A (toate derivatele) căzute. Tatrele nu mai țin nici alea prea mult, la fel și Bucur V2A-t. BLF sunt mai mult defecte decât la stradă. Ritmul de modernizare ar trebui menținut. Nu de alta dar sunt vagoane lipsă destule. Trebuie făcute V3A CA-PPC și chiar și V3A 93 PPC (stil 303). Momentan e una din soluțiile viabile pentru a avea accesibilitate sporită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *