Busworld 2023 – Turcii de la Habas lansează o gamă de autobuze urbane total electrice la 2 ani de la intrarea pe piață

Busworld 2023 – Turcii de la Habas lansează o gamă de autobuze urbane total electrice la 2 ani de la intrarea pe piață

În 2021, compania turcă Habas a decis să-și valorifice experiența de 67 de ani în producție pentru a intra pe piața autobuzelor. Progresul a fost foarte rapid, compania expunând patru autobuze urbane electrice la Busworld 2023. Bazele „Fabricii de oxigen Hamdi Basaran Topkapi” au fost puse de Hamdi Basaran în 1956, industria de fabricare a gazelor industriale și medicale Habas. Compania a realizat o serie de premiere în sectoarele gazelor industriale și medicale, siderurgic, gaze naturale, energie, GPL, bancar și finanțe, mașini grele. Pentru a deschide calea incursiunii sale în industria auto, Habas a achiziționat uzina de producție a Honda Turcia pentru producția de vehicule comerciale.

Pentru Busworld Brussels 2023 avem o secțiune dedicată pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu unde puteți vedea prezentările mai detaliate ale modelelor pe care le-am considerat reprezentative pentru zona de mobilitate urbană.

Astfel, compania a adus la Busworld 4 autobuze urbane electrice, două model Comfort City de 12 metri, cu puterea maximă de 410 kW, baterii de 353 kWh, punți ZF, sisteme kneeling și sisteme ABS, ASR, EBS, ESC. Capacitatea este de 90 de călători, dintre care 26 pe scaune. Caroseria este din oțel inoxidabil. Autobuzele vin cu aer condiționat, sisteme electronice de informare, sisteme audio, iluminat LED, scaune din plastic și cu șezut textil, iluminat interior LED, oglinzi electrice și prize USB.

De asemenea, cele două autobuze de capacitate mică vin în variantă electrică, fiind diferențiate de condițiile de călătorie și configurația constructivă. Autobuzul midi urban ALFACITY -e/Electric de 8,2 metri cu podea super joasă, în configurație cu trei uși este alimentat de baterii de 282kW și, prin urmare, este proiectat optim pentru drumuri înguste. Minicarul ALFALUX – e/Electric 8.2 midi este alimentat și de baterii de 282 kW și poate transporta până la 35 de pasageri cu o capacitate mare de bagaje.

Foto: mobilitate.eu

416 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *