Germania: A fost prezentat prototipul noului tren electric Rin-Ruhr Express

Das Jahrhundertprojekt "Rhein-Ruhr-Express" (RRX) ist eine gute Nachricht für Millionen Pendler in der bevölkerungsreichsten Region Europas. Ab Ende 2018 werden die ersten Züge mit Spitzengeschwindigkeiten von bis zu 160 Kilometern pro Stunde im Großraum Rhein-Ruhr unterwegs sein. Im Berufsverkehr soll nach und nach der Viertelstundentakt erreicht werden. Siemens liefert nicht nur die Züge, sondern ist auch mit der Instandhaltung für 32 Jahre beauftragt und stellt so die tägliche Verfügbarkeit der Flotte im Betrieb sicher. The "Rhine-Ruhr Express" (RRX), one of the projects of the century, is good news for the millions of commuters in the most densely populated region in Europe. The first trains, with a top speed of 160 kilometers per hour, will enter service in the Rhine-Ruhr conurbation at the end of 2018. Step by step, a service interval of 15 minutes will be reached during rush hours. Siemens will not only supply the trains, but has also been contracted to maintain them for the next 32 years to ensure that the fleet is available every day.

Siemens a prezentat săptămâna aceasta primul prototip al Rinului-Ruhr Express (RRX). Testarea trenului electric cu mai multe unități va începe la centrul de testare Siemens (PCW) din Wegberg-Wildenrath. Toate cele șapte trenuri din seria primară vor fi puse în funcțiune la PCW și vor efectua teste extinse în lunile următoare, înainte de efectuarea primelor teste în rețeaua feroviară publică. RRX este programat să intre în serviciu în regiunea Rinului-Ruhr, la sfârșitul anului 2018.

Siemens a fost contractat în martie 2015 de către asociațiile speciale Nahverkehr Rheinland (NVR), Nahverkehr Westfalen-Lippe (NWL), Schienenpersonennahverkehr Rheinland-Pfalz Nord (SPNV-Nord), Verkehrsverbund Rhein-Ruhr (VRR) și Nordhessischer Verkehrsverbund NVV) pentru a livra 82 de trenuri Desiro HC cu mai multe unități și pentru a asigura întreținerea acestora pentru o perioadă de 32 de ani. Comanda are un cost total de peste 1,7 miliarde de euro.

Siemens a dezvoltat un nou design pentru flota RRX pe baza platformei Desiro. Conceptul trenului combină caracteristicile premium cu tehnologie de ultimă oră. Fiecare tren este alcătuit din patru vagoane; primul și ultimul ca vagoane finale și posturi de conducere, în timp vagoanele de mijloc sunt etajate. Fiecare tren are o capacitate de 400 de călători. Trenurile sunt proiectate într-o schemă de culori alb, gri, negru și portocaliu. Designul RRX continuă în interior, unde liniile generoase de vedere și ferestrele mari oferă o atmosferă plăcută. În plus, RRX dispune de acces Wi-Fi și prize în întregul tren, mese pliabile și lămpi de citit în clasa I, precum și sisteme de informare avansate și unități de tracțiune eficiente din punct de vedere energetic și aer condiționat.

Trenurile oferă nu numai confort excelent pentru pasageri, ci și disponibilitate optimă pe tot parcursul ciclului de viață. Comunicarea modernă a datelor oferă un dialog continuu între trenuri și unitatea lor de mentenanță. Ca parte a conceptului de întreținere predictivă, erorile potențiale tehnice pot fi rectificate înainte de a se produce. Prin sistemul avansat pentru mentenanța și întreținerea RRX, Siemens garantează o disponibilitate de peste 99% pentru funcționarea programată. Cu o viteză maximă de 160 km / h și un sistem de asistență a mecanicului pentru frânare și accelerare, RRX va asigura fluxuri optime de trafic pe rutele aglomerate din regiunea Rin-Ruhr.

Foto: Siemens Press

872 Vizualizări