Fotoreportaj – CFR SA realizează lucrări de profilare și buraj mecanizat pe linia Dej – Jibou

Fotoreportaj - CFR SA realizează lucrări de profilare și buraj mecanizat pe linia Dej - Jibou

Zilele trecute in cadrul unei excursii în zona Cluj – Dej, am avut ocazia să vedem o serie de lucrări de întreținere pe racordul liniei dintre Dej Călători și Jibou, lucrările fiind executate de CFR SA în regie proprie, cu utilaje Passer&Theurer pe care le deține. Astfel, lucrările de profilare și burat mecanizat erau realizate cu un utilaj de profilat Plasser&Theurer SSP 2005 SWR și un utilaj Plasser&Theurer 08-475 UNIMAT 4S-R.
Utilajul de profilat Plasser&Theurer SSP 2005 SWR este un utilaj cu două boghiuri cu 2 axe care este dotat cu un plug central divizat, un sistem unitate de măturat cu bandă transportoare transversală, bandă transportoare abruptă și buncăr de balast cu transportor și jgheaburi de distribuție, transmisii hidrostatice pe toate axele, frâne UIC, cabină spațioasă cu 2 pupitre de control și parbrize din sticlă securizată de 14 mm, conform descrierii de pe siteul producătorului. Ca accesorii ale utilajului, acesta poate avea o unitate de pulverizare de oprire a prafului cu rezervor de apă, o unitate de măturat deplasabilă cu ±100 mm pentru lucru în zona platformei stației, un dispozitiv de încărcare pentru axul periei, perie de fixare șine, limitare de rotire pentru pluguri de umăr, armături de cabină, întrerupătoare inductive, barieră acționată pneumatic pentru accesul treptelor, comenzi externe pentru funcția de conducere. Viteza maximă de rulare înafara serviciului este de 100 km/h iar lungimea peste tampoane a vehiculului este de 19 metri. Masa totală este de 53 de tone.

Al doilea utilaj utilizat, un Plasser&Theurer Unimat 08-475 4S este o mașină de buraj mecanizat, cu o singură traversă, de nivelare, de ridicare, de aliniere și de buraj cu funcționare ciclică pentru șenile și puncte. Pentru lucrari prin constructii de puncte grele, utilajul functioneaza cu ridicare sincrona pe 3 linii, cu care se pot ridica traversele lungi din zona de trecere a punctelor, si buraj pe 4 linii. Utilajul operează la viteze de 200-350 metri pe oră, pentru ciclul complet de operațiuni. Are greutatea de 100 de tone și viteza maximă de deplasare de 90 km/h. Are lungimea de 35,3 metri peste tampoane.

Foto: mobilitate.eu489 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *