Finanțare masivă pentru tehnologizarea căilor ferate din UK și realizarea de trenuri cu hidrogen

Vivarail și Arcola Energy vor dezvolta trenuri pe bază de hidrogen

Rețeaua feroviară din Marea Britanie va deveni mai eficientă, mai ecologică și mai curată datorită unei noi finanțări pentru idei inovatoare. Dronele capabile să inspecteze infrastructura feroviară, testele pentru trenurile cu hidrogen și un zid de reducere a zgomotului pentru a reduce poluarea sonoră se numără printre cele 24 de proiecte câștigătoare în a treia rundă a competiției First of a Kind (FOAK), lansată de Departamentul pentru Transporturi din UK pe 13 iunie 2019.

Realizat de Innovate UK și finanțat de DfT pentru a sprijini cercetarea, dezvoltarea și inovarea în industria feroviară din Marea Britanie, competiția caută idei inovatoare care pot fi adaptate pentru a transforma călătoria pe căile ferate. Consolidarea rezistenței infrastructurii feroviare și a operațiunilor, consolidarea serviciilor de transport feroviar de marfă și reducerea impactului asupra mediului și a zgomotului au reprezentat temele pentru această rundă. Fiecare dintre proiectele câștigătoare va primi între 250.000 și 350.000 £.

Printre proiectele de succes se numără planul 4Silence de a dezvolta un zid de reducere a zgomotului care funcționează prin difracția undelor sonore de la trecerea trenurilor. Acest lucru îl face la fel de eficient ca o barieră de 3 ori înălțimea sa.

O altă schemă susținută este dezvoltarea de către Amey VTOL a unui sistem drone care ar putea efectua inspecții de cale ferată din aer. Acest lucru ar evita necesitatea ca oamenii să pătrundă pe infrastructura feroviară.

Centrul de Cercetări Feroviare al Universității din Birmingham primește, de asemenea, fonduri pentru planurile sale de a efectua prima testare principală a unui tren alimentat cu hidrogen în Marea Britanie.Foto&info: Departamentul pentru Transporturi

916 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *