DB și statele nordice din Germania lansează un proiect feroviar de 30 de miliarde de euro cu implementare până în 2030

DB și statele nordice din Germania lansează un proiect feroviar de 30 de miliarde de euro cu implementare până în 2023

Bremen, Hamburg, Mecklenburg-Pomerania De Vest, Saxonia Inferioară, Schleswig-Holstein și DB anunță că au semnat memorandumul de înțelegere privind „Viitorul nord feroviar” ce prevede investiții de 30 de miliarde de euro până în 2030 pentru promovarea și accelerarea extinderii căilor ferate și consolidarea transportului local de călători și marfă pe distanțe lungi.

Deutsche Bahn (DB) și statele federale Bremen, Hamburg, Mecklenburg-Pomerania De Vest, Saxonia Inferioară și Schleswig-Holstein avansează masiv cu expansiunea feroviară în nordul Germaniei, cu această mouă alianță comună. „Viitorul nord feroviar” este menit să promoveze și să accelereze proiecte noi și de extindere, să facă infrastructura existentă mai robustă și să consolideze transportul pe distanțe lungi, local și de marfă, dincolo de frontierele de stat. Partenerii din alianță doresc astfel să extindă serviciile feroviare și să sporească atractivitatea căilor ferate. Obiectivul general: atragerea mai multor pasageri și clienți de transport de marfă către mijloacele de transport feroviar ecologice și, astfel, protejarea climei. În total, peste 30 de miliarde de euro urmează să fie investite în infrastructura feroviară din nord până în 2030.

În vara anului 2022, participanții doresc să prezinte primele rezultate concrete ale „Viitorului Nord Feroviar”.

Ronald Pofalla, membru al Consiliului DB pentru infrastructură: „Înființăm o Ligă Hanseatică Feroviară. Alianța reprezintă o cale ferată atractivă în statele federale din nordul Germaniei, pentru mai multe mărfuri pe șine și eficiență. O astfel de alianță puternică între cinci state federale și DB este unică pentru extinderea căilor ferate în Germania. Împreună, facem din transportul feroviar favorabil climei un mod de transport puternic și atractiv. Acest lucru se aplică în egală măsură metropolelor și zonelor rurale. Prin cooperarea transfrontalieră, vom planifica mai eficient, mai rapid și mai cuprinzător în viitor – pentru serviciile de transport feroviar dintr-o singură sursă.”

Dr. Bernd Althusmann, ministrul economiei, muncii, transporturilor și digitalizării din landul Saxonia Inferioară: „Noi,cei din nord, știm că trebuie să extindem infrastructura feroviară nu numai pentru transportul internațional pe distanțe lungi, ci mai ales pentru navetiștii din transportul local. Mai mult trafic de marfă trebuie să se desfășoare, de asemenea, pe șine. Cu alianța „Zukunft Schiene Nord”, rețeaua Deutsche Bahn va fi planificată și extinsă mai rapid și împreună cu statele federale participante.”

Dr. Bernd Buchholz, ministrul economiei, transporturilor, muncii, tehnologiei și turismului din landul Schleswig-Holstein: „Planul nostru de transport local la nivel de stat adoptat recent de parlamentul de stat este exact blocul potrivit pentru „Viitorul transport feroviar nord”. Am ancorat deja alte proiecte importante de infrastructură feroviară aici, pe care intenționăm să le implementăm în următorii ani. Printre altele, electrificarea altor linii de cale ferată joacă un rol important. Pentru a pune în aplicare numeroasele proiecte cât mai curând posibil, toate posibilitățile prevăzute de Legea privind accelerarea investițiilor ar trebui exploatate în mod consecvent. În plus, este necesar un număr suficient de personal pentru a finaliza fără întârziere procedurile de aprobare.”

Reinhard Meyer, ministrul economiei, infrastructurii, turismului și muncii din statul Mecklenburg-Pomerania De Vest: „O infrastructură de transport bună este o condiție prealabilă decisivă pentru dezvoltarea în continuare a economiei în Mecklenburg-Pomerania de Vest. Acest lucru este valabil pentru transportul transnațional de mărfuri, distribuția la scară mică a mărfurilor, conexiunile de călătorie pentru vizitatorii statului nostru și, desigur, mobilitatea cetățenilor din Mecklenburg-Pomerania de Vest. În strânsă cooperare, statele federale nordice și Deutsche Bahn AG vor colabora pentru a se asigura că extinderea și construcția de noi căi ferate sunt promovate intens. Este deosebit de important ca planificarea și coordonarea să fie mai strâns interconectate în viitor pentru a pune în aplicare mai rapid măsurile structurale necesare.”

Dr. Maike Schaefer, senator pentru protecția climei, mediu, mobilitate, dezvoltare urbană și locuințe al orașului hanseatic Bremen: „Tranziția transporturilor este o problemă prioritară a guvernelor federale și de stat, care sprijină realizarea obiectivelor climatice. Transportul feroviar de succes, care este o parte esențială a tranziției transporturilor, este întotdeauna transfrontalier: extinderea infrastructurii nu se oprește la frontiere. Această extindere va reuși rapid și într-o manieră coordonată numai dacă guvernele federale și de stat, autoritățile publice și companiile feroviare colaborează îndeaproape. Odată cu semnarea de astăzi, statele federale și DB fac împreună un pas important în viitor către o rețea feroviară atractivă și eficientă în nord. ”

Dr. Anjes Tjarks, senator pentru tranziția transporturilor și mobilității din orașul liber și hanseatic Hamburg: „Tranziția mobilității este un proiect la nivelul întregii Germanii și o pârghie importantă pentru atingerea obiectivelor climatice în întreaga Germanie. Evoluția Germaniei poate fi realizată numai dacă toți actorii colaborează și mai strâns între regiuni. Hamburg, ca hub pentru transportul de pasageri în Europa de Nord și ca hub logistic național și internațional, dorește să își aducă contribuția la acest lucru împreună cu partenerii săi din jur. Dorim să accelerăm ritmul de extindere a rețelei noastre feroviare și, prin urmare, facem un pas important către un transport feroviar și mai eficient în nordul Germaniei, prin alianța „Viitorul Transport Feroviar Nord”. Aceasta este o adevărată alianță feroviară nord-germană. Ne așteptăm la o creștere semnificativă a transportului feroviar în următoarele decenii și, prin urmare, este fundamental să consolidăm sistemul feroviar în întreaga Germanie, să extindem infrastructura într-un mod orientat spre viitor și să extindem capacitățile. Mai mult ca niciodată, avem nevoie de un transport feroviar atractiv și fiabil pentru a promova în mod durabil tranziția mobilității și protecția climei în întreaga Germanie.”

Foto&info: DB Press169 Vizualizări

1 thought on “DB și statele nordice din Germania lansează un proiect feroviar de 30 de miliarde de euro cu implementare până în 2030

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *