8 luni cu peste 60% creștere a traficului aerian la Aeroportul Internațional Timișoara

Primele 8 luni au reprezentat pentru Aeroportul Internațional Timișoara o creștere medie de 60% la numărul de pasageri și de 38% a numărului de zboruri.
În luna august, 155.889 pasageri au tranzitat aeroportul, cu 54% mai mult decât în aceeași lună a anului trecut când au fost înregistrați 101.204 de pasageri. În total, cu zborurile charter spre destinațiile de vacanță, Antalya, Creta, Zakynthos, Santorini și Palma de Mallorca au călătorit doar în luna august 11.910 pasageri, reprezentând 7,6% din traficul pe luna august.

În ceea ce privește numărul de zboruri, în august 2017 la Aeroportul Internațional Timișoara au decolat și au aterizat 1.593 curse aeriene, cu 31% mai mult decât în luna august 2016.
În total, în primele 8 luni ale acestui an, Aeroportul Internațional Timișoara a înregistrat un trafic de 1.077.225 de pasageri, cu 60% mai mult ca în primele 8 luni din 2016 când s-au înregistrat 672.474 pasageri. În ceea ce privește numărul de zboruri, creșterea pe primele 8 luni este de 38%, de la 8.428 în 2016, la 11.624 zboruri în acest an.

‘În fiecare an, lunile de vară — iulie și august — reprezintă în mod tradițional un vârf de trafic deoarece crește numărul pasagerilor care călătoresc mai mult, odată cu introducerea curselor charter de vacanță, dar foarte mulți aleg să zboare și pe cursele regulate, plecând și sosind în/din concediul de odihnă la rudele din țară sau din străinătate. În perioada următoare, rata de creștere nu va mai fi atât de însemnată, însă apreciem că odată cu introducerea noilor curse, spre Frankfurt-am-Mein și Tel Aviv, traficul aerian va înregistra totuși o creștere’, a spus directorul Aeroportului Internațional Timișoara, Daniel Idolu.Și traficul cargo a înregistrat o creștere de 11% pe primele 8 luni, astfel încât , dacă în perioada ianuarie — august a anului trecut, 2.437 tone de mărfuri au trecut prin aeroport, în aceeași perioadă a acestui an au tranzitat aeroportul timișorean 2.709 tone de mărfuri.

În primele 8 luni, destinațiile preferate de pasageri au rămas constante: București, Londra, Munchen și Bergamo. Începând cu 29 și 30 octombrie 2017 vor fi introduse și destinațiile noi care vor face posibile legături cu aeroporturi importante din Europa și Asia, respectiv Frankfurt-Am-Main și Tel Aviv.

Administrația aeroportului se concentrează în această perioadă pe proiectele de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare, îndeosebi pentru extinderea aerogării și a parcării auto, astfel încât în 2018 să se creeze condiții sporite de confort pentru pasageri și însoțitorii acestora.

Nicoleta Trifan,
Purtător de cuvânt AIT

Foto: Andrei Marian

742 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *